Primer bäst i test.
Vad är en primer?

Vad är primer och hur ska man använda den?

Här går vi igenom hur du använder primer.

Artikeln innehåller reklamlänkar.

Primer är en kosmetisk produkt som används som en bas eller grund innan du applicerar din smink. Syftet med en primer är att förbättra sminkets hållbarhet, jämna ut hudtonen, reducera synligheten av porer och fina linjer, samt att förhindra att sminket rinner av eller krackelerar.

Hur använder man primer?

När du använder en primer, är det viktigt att först applicera din fukt- eller dagkräm och låta den sjunka in i huden innan du applicerar primern. Detta beror på att primern kan verka uttorkande på huden. För att undvika detta, är det också viktigt att inte applicera för mycket primer, eftersom det kan göra att din foundation krackelerar senare.

"Less is more"

Du kan applicera primern i hela ansiktet, i T-zonen eller i "problemområdena" som du vill jämna ut. Det är bäst att använda fingertopparna eller en foundationpensel för att applicera primern. En grundregel att följa är att "less is more" när du applicerar primer.

Primer är också bra för ögonskugga

Att använda en primer på fetare områden, som till exempel ögonlocken, kan hjälpa ögonmakeupen att sitta på plats längre. Om du vill dölja stora porer, kan du applicera ett tunt lager av primer över hela ansiktet.

Bäst primer

Vi har valt ut våra favoriter när det kommet till bra primers.

BeautyAct Instant Blur Primer - Denna primer passar särskilt bra för personer med överproduktion av talg och fet hud i T-zonen. För att använda den, värmer du upp primern mellan fingrarna och klappar sedan in den i huden där den behövs.

  1. BeautyAct Radiant Skin Primer - Denna primer ger huden en strålande lyster och hjälper till att jämna ut hudtonen. Den finns i en 30 ml flaska och kan köpas på kicks.se.

  2. Sensai Glowing Base SPF10 Primer - En annan primer som kan vara av intresse är denna från Sensai. Den innehåller SPF10 för att skydda huden mot solens skadliga strålar. Den ger också huden en vacker lyster och hjälper till att hålla sminket på plats hela dagen.

  3. Smashbox Mini Photo Finish Original Smooth & Blur Foundation Primer - Denna primer från Smashbox hjälper till att jämna ut hudstrukturen och gör huden mjuk och slät. Den finns i en 30 ml flaska och kan köpas på kicks.se.

Powered by Labrador CMS