Hiphop-artisten Pharrell Williams tar över som kreativ chef för Louis Vuitton

Ett nytt kapitel väntar Louis Vuitton, det franska lyxmodemärket har utsett Pharrell Williams till kreativ chef för företagets herrmode.

”Louis Vuitton är glad över att välkomna Pharrell Williams som sin nya kreative chef för män. Pharrell är en visionär vars kreativa universum sträcker sig från musik till konst till mode. Hans första kollektion för Louis Vuitton kommer att presenteras i juni under herrmodeveckan i Paris”, skriver företaget på Twitter.

Pharrell Williams, 49, har sedan tidigt 1990-tal varit en etablerad superstjärna i musikvärlden och vid sidan om musiken jobbat en hel del med mode och i många år tagit del av den prestigefyllda första raden på modevisningar. Nu tar han paus från musiken för att fylla den plats som stått tom sedan Virgil Ablohs död i november 2021.

”Pharrell Williams kreativa vision bortom mode kommer utan tvekan att leda Louis Vuitton mot ett nytt, mycket spännande kapitel”, säger modehusets vd Pietro Beccari i ett uttalande.

Williams har gjort en mycket framgångsrik karriär som artist med 13 grammisar i bagaget och har producerat låtar för megastjärnor som Snoop Dogg, Justin Timberlake, Gwen Stefani, Jay-Z, NSYNC, Britney Spears och Swedish House Mafia. 2014 blev han nominerad till en Oscar för bästa sång för låten “Happy” från animerade filmen “Dumma mej 2”. Han driver även klädmärket Billionaire Boys Club som han grundade 2003 tillsammans med den japanske modeikonen Nigo.

Powered by Labrador CMS