CONCEPT SAMARBETE

Inspireras av sport när du väljer mode till våren och sommaren

Varmare tider står för dörren och det är hög tid att tänka på vilken stil vi vill anamma när vi lämnar hemmet för att för att delta i aktiviteter – eller bara njuta av det fina vädret. Lyckligtvis finns det en mängd olika sporter att låta sig inspireras av när det är dags att välja mode till våren och sommaren.

Cykling och löpning – en växande inspirationskälla inom mode

För den som inte ägnar sig åt cykling på en sportig nivå kan det verka otippat att folk numera inspireras av det i sina klädstilar. Men i samband med att cykling blivit allt mer populärt har cykelkläder inte bara utvecklats till att bli mer funktionella, utan också snyggare.

En cykeltröja med dragkedja och korta byxor med stoppad insida är det vanligaste, men det finns en mängd olika cykelkläder att välja mellan. En trend som har synts mycket på senare tid är att bära en tröja med en mer djärv design och matchande cykelbyxor.

När det kommer till löpning, så finns det även där kläder att låta sig inspireras av utan att man behöver offra stil för funktion. Stora varumärken som Nike, Adidas och Puma satsar alla på att ta fram kollektioner som är tillräckligt stiliga för att du ska kunna bära dem även när du inte motionerar.

Tennis och golf – för dig som vill åt en specifik stil

Det finns ingen tvekan om att tennis är en av de mest berömda sommarsporterna, och många väljer att låta sig inspireras av sporten när de ska välja kläder till varmare breddgrader. En vit polotröja och korta shorts är den klassiska tennisklädseln, men i dag finns det många olika färger och stilar att välja mellan. En populär trend är att mixa olika färger och mönster, som till exempel en randig tenniströja med enfärgade shorts. Oavsett vad för stil du väljer, ger mode hämtad ur tennisens värld en elegant stil.

Golf är en annan sport som är förknippad med elegans. Traditionellt sett bär golfare en knäppt skjorta, byxor i neutral färg och en keps. Men det finns också moderna golfkläder som är mer avslappnade och trendiga, och som går lika bra att bära utanför banan. En populär stil i dag är att kombinera en mönstrad t-shirt med shorts i ljus färg.

Ta rygg på ikonerna

Behöver du mer inspiration till ditt sportiga mode? Låt dig då inspireras av stora profiler som satt sin prägel på olika sporter och samtidigt blivit stilikoner. Bland dessa har vi exempelvis tennisstjärnorna Serena Williams och Maria Sharapova, basketlegenden Michael Jordan och förstås David Beckham som är en av de största modeikonerna i modern tid.

Samtliga stjärnor har visat att deras arv kan leva vidare även efter deras karriärer, och göra dem till något större än vi kunnat tro. Williams och Sharapova har båda två samarbetat med stora modehus utanför sporten och banat vägen för mer uppdaterade tennis-outfits som kan vara inspirationen du behöver.

Vad gäller Jordan så är han främst förknippad med lika snygga som bekväma sneakers, som ju är behändiga att använda när man ger sig ut på vift under våren och sommaren. Beckham har ett för brett spektrum för att rama in här, men om du väljer att titta åt hans håll hittar du garanterat mer än tillräcklig inspiration till sportigt mode.

Oavsett vilket sportigt mode du väljer att inspireras av när du väljer mode till våren och sommaren, kan du känna dig trygg med att du blandar bekvämlighet och funktion med stil.

Powered by Labrador CMS