Skydda din hud med hjälp av en bra dagkräm.
Bäst ansiktskräm med SPF

Bästa köpet: Varför du borde använda ansiktskräm med SPF varje dag

Skydda ansiktet från tidig åldring och pigmentering.

Artikeln innehåller reklamlänkar.

Det kan kännas som att ansiktskrämer med SPF inte är nödvändigt när vi knappt ser solen i vår del av världen, men faktum är den att det inte bara är när solen är framme som du behöver skydda huden från UV-strålning. Även när det är som mest mulet och grått kan solens starka UV-strålar ta sig igenom och skada huden. Därför är det viktigt att skydda huden med bra solskyddsprodukter.

Hur påverkas huden av solens strålar?

Vi har alla kollagen i huden som behövs för att huden ska hålla sig fast. Det är när kollagenet bryts ner som huden ser föråldrad ut och blir slapp. Hos många resulterar det i rynkor och veck som sätter sig på flera olika delar av ansiktet. Många av oss har naturliga rynkor, t ex skrattrynkor som kan uppstå vid ögon och läppar, men de rynkor som kommer av solskadad hud är alltså annorlunda och kan sätta sig vart som helst på ansiktet.

Solens strålar förstör kollagenet i vår hud och påverkar inte bara fastheten i huden utan även hur det yttre hudlagret ser ut. Många får exempelvis större porer och kan till och med orsaka rosacea hos vissa människor. Därför är det otroligt viktigt att skydda huden mot UV-strålning med hjälp av bra solskyddande produkter.

Vilka produkter ska jag välja?

Hur mycket solskydd du behöver beror på vilka förutsättningar din hud har. Har du melaninrik hud kanske du inte behöver ett lika starkt solskydd som någon som är väldigt ljus, och är du extra känslig kanske du behöver högre solskyddsfaktor än någon som inte är lika känslig. Men det hudläkare är överens om är att alla människor, oavsett förutsättningar, behöver solskydd på minst spf 30 och allra helst spa 50. Genom att använda produkter året om som har solskydd inom det spannet kan du skydda huden mot skador och tidig åldring.

Exakt vilken produkt som passar dig bäst är alltid en process att komma fram till. Förutom att hitta rätt spf behöver du också välja produkt utifrån vad du har för hudtyp så du får rätt återfuktning och rätt balans i huden. Vi har ett gäng tips på ansiktskrämer med spf som både skyddar mot solens strålar och som tar hand om huden och ger den mycket näring.

Elemis Pro-Collagen Marine Cream SPF 30

Förutom att skydda mot solens strålar så innehåller den här ansiktskrämen både Padina Pavonica och Ginko Biloba som bevisat reducerar linjer och rynkor på 14 dagar. Det är en återfuktande kräm som ökar hudens elasticitet.

Den här krämen kostar 989 kronor och finns att köpa här.

Elemis Pro-Collagen, 989 kronor.

Biodroga MD Even & Perfect High Uv Protection SPF 30

Ansiktskrämen skyddar mot UV-strålning och mot innehåller vitamin E-acetat som har regenererande och vårdande egenskaper. Den här krämen lugnar även irriterad hud och innehåller Niacinamid som är effektiv mot hyperpigmentering.

Den här krämen kostar 459 kronor och finns att köpa här.

Biodroga MD Even & Perfect High Uv Protection, 459 kronor.

Dr. Barbara Sturm Sun Drops

Här har vi ett serum som också ger solskydd och som är perfekt att använda innan din fuktkräm. Det ger ett bredspektrigt skydd mot UV-strålning och innehåller bl a E-vitamin som skyddar mot fria radikaler och portlack som hjälper till att lugna huden och minska irritation.

Serumet kostar 1470 kronor och finns att köpa här.

Dr Barbara Sturm Sun Drops, 1470 kronor.

Cicamed SPF Protection Booster

Det här är en anti-age kräm med spf som både skyddar mot solen och ger huden näring och fukt. Krämen har en trippel anti-age effekt och skyddar både ansikte och dekolletage.

Den här krämen kostar 249 kronor och finns att köpa här.

Cicamed spf protection booster, 249 kronor.

Eneomey Sunlight Screen SPF50+

Den här krämen har ett högt solskydd och har ett effektivt skydd mot solen. Krämen innehåller både Vitamin E och Titanium dioxid som skyddar skadad hud. Krämen är också vattenresistent men vi rekommenderar ändå att man bättrar på med kräm flera gånger under dagen om det sommar.

Den här krämen kostar 409 kronor och finns att köpa här.

Eneomey Sunlight Screen, 409 kronor.
Powered by Labrador CMS