"Gräsligt fult är ofta fint för mig" - Anna Winck om sin utstickande stil

När man besöker @mademosiellewinck på instagram är det svårt att komma därifrån. Anna Winck bjuder på stil som tar en med på en resa genom tidigt 90-tal, vintagebutiker, modern retro och slappa skatertrender. Rodeo, som älskar när personer vågar tänja på gränserna, såg självklart till att lära sig allt om mademosielle Wincks stil.

Hej Anna, berätta lite om dig själv!

Jag heter Anna Winck och är 24 år. Jag kommer från Helsingborg men bor just nu i Göteborg. Där bor jag i min drömlägenhet tillsammans med min pojkvän Kevin och min katt Albert. Jag sa upp mig från mitt nuvarande jobb nyligen men har en del spännande saker på gång!

Rodeo har fått upp ögonen för ditt härliga instagramkonto och din coola stil, när började ditt intresse för mode och livsstil?

Mitt modeintresse har kanske alltid funnits där men det var på gymnasiet som jag föll pladask. Det var framförallt då jag fick upp ögonen för loppis och vintage. Jag prövade något nytt och gjorde revolt mot vad jag kallar "Odd Molly trenden", haha.

Hur skulle du själv beskriva din klädstil?

Skulle nog beskriva min klädstil som kameleont. Ena dagen kan jag vara proper med helkostym, en annan dag schoolgirl och en tredje dag kan jag gå i färgglad päls med en utsmyckad bh under! Lite så fungerar jag, gräsligt fult är ofta fint för mig. Ser jag något jag gillar måste jag göra något eget av det direkt! Jag har verkligen inga gränser när de kommer till att klä mig, ju mer desto bättre. Latex, glitter, nät, färg, denim, allt!

Var hämtar du inspiration ifrån stilmässigt?

Jag får inspiration från väldigt mycket, jag minns till exempel när min bästis Stina hade en tygväska i lila och grönt. Den kombinationen älskade jag och färgade därefter mitt hår i de färgerna. Sen följer jag också väldigt många bloggar men hittar nog mest inspiration på Instagram.

Hur mycket tid lägger du på att välja kläder på morgonen?

Jag gillar att planera och fundera ut olika outfits som jag kan tänka mig passa tillsammans. Att välja kläder blir därför aldrig ett problem. Det tar snarare mer tid att hitta plaggen, ordningen i min garderob är lika med noll. Ofta ligger allt i högar på golvet..

Vilket är ditt favoritplagg som du inte kan leva utan?

Mitt favoritplagg är mina pälsar. Det är både snyggt och skönt och jag använder dem året om. Jag är väldigt frusen av mig men med mina pälsar kan jag enkelt gå ut i kjol med en ceriserosa päls över!

Har du något favoritmärke?

Jag har faktiskt inget favoritmärke, jag handlar nästan bara på second hand och loppis så det är sällan ett specifikt märke som följs utan gillar jag det så köper jag det oavsett märke. Jag är väldigt förtjust i udda och unika plagg. Gamla Von Dutch-kepsar kombinerat med en fake Louis Vuitton-väska är drömmen. Det får gärna se lite tacky ut.

Vilket land/stad tycker du har bäst utbud av kläder som du gillar?

Paris är drömmen för shopping. Stort utbud av secondhand, min favoritbutik vid namn Episode finns både där och i Köpenhamn. Köpenhamn besöker jag ofta just för att handla saker från Episode. I och med de ökade intresset att handla på second hand har många börjat ta helt orimliga priser, Episode håller däremot en väldigt hög klass och bra priser. Ni som gillar second hand måste göra ett besök där!

Oui oui Paris ??

Ett foto publicerat av ???✨ (@mademoisellewinck)

Du har över 4000 följare på Instagram, är detta något du har strävat efter eller har det bara blivit så?

Syftet med Instagram för mig är att kunna dokumentera mina outfits så att jag inte glömmer bort dem. Jag ser det mest som en rolig grej och när jag sen får bekräftat att andra gillar det är det ett stort plus.

Vad tycker du generellt om hur vi klär oss i Sverige? Vad kan bli bättre?

Jag tycker en stor del av Sveriges befolkning klär sig rätt tråkigt. De som kallar sig modebloggare är ofta väldigt opersonliga i sina stilar enligt mig. Nästan ingen som sticker ut och vågar köra på något eget. Det är väldigt mycket BikBok kombinerat med en Chanelväska. Man klär sig likadant, och kommer det en trend så anammar precis alla den.

Vad skulle du ge för tips till personer som vill men inte riktigt vågar klä sig roligare/mer färgglatt?

Försök hitta dig själv, följ inte trender och kopiera inte alla andra. Hitta det du känner dig trygg i och spexa därefter till det med något unikt. Börja minimalistiskt, ett smycke, en keps eller en scarf. Det viktigaste är att våga!

Powered by Labrador CMS