17 böcker som blir film 2017

Är du en person som absolut vill läsa boken innan du ser filmen? Eller tycker du det är skönt när boken blir film så du slipper läsa? Oavsett vad – här är 17 böcker som kommer gå upp på vita duken i år.

Trenden att filmatisera böcker bara fortsätter och även i år kommer flera stycken rulla på biograferna.

Skräckförfattaren Stephen King har inte mindre än två romaner som blir film i år – och i den ena spelas huvudrollen av en i familjen Skarsgård.

Pennywise från skräckromanenDet” gjorde en hel generation rädd för clowner när den kom ut år 1986. Berättelsen blev film 1990 – men nu kommer det alltså en ny version. Och det är ingen annan än Bill Skarsgård som spelar clownen Pennywise.

– Det är viktigt att vi gör något nytt och originellt, har Bill Skarsgård sagt om rollen till Entertainment Weekly.

Who’s excited? #Pennywise pic.twitter.com/y4Yck9t0em — Bill Skarsgård (@Billskarsgard_) 24 augusti 2016

Den 26-åriga svensken fick sitt genombrott utanför Sverige efter Netflix-serien ”Hemlock Grove” och i och med ”Det”-filmatiseringen gör han nu sin första stora huvudroll i Hollywood.

– Det är en extrem karaktär. Omänsklig. Den är till och med bortom sociopatisk för han är inte mänsklig. Han är inte ens en clown, säger Skarsgård om rollen.

Men ”Det” är alltså inte den enda av Stephen Kings romaner som blir film i år. Författarens romansvit ”Det mörka tornet” skrevs mellan 1982 och 2004 – först 2017 kommer filmen.

– Det har varit en lååång resa från böckerna till filmen. Jag började den här historien när jag gick på college och äntligen är den igång och produceras. Jag är lättad och lite förvånad, sa han till Entertainment Weekly när filmen började spelas in.

Rodeo har listat 17 olika böcker som blir till film i år – se vilka i bildspelet ovan.

Powered by Labrador CMS