Timo

Timo Räisänen avslutar konsertsommaren på Liseberg

Göteborgssonen Timo Räisänen har sedan början på 2000-talet spridit energi och finstämd popmusik till hela Sverige. Med en gedigen egen låtkatalog och kärleksfulla tolkningar av Ted Gärdestads låtskatt i bagaget är Timo redo att inta Stora Scenen i september.
Timo Räisänen gjorde sig ett namn under 2010-talet som en av Sveriges största soloartister. Solokarriären tog direkt fart när Timo Räisänen upptäcktes som Håkan Hellströms sidekick och gitarrist. Med sin energiska scenpersonlighet och sina karaktäristiska körstämmor blev han snart signad av Razzia Records. Kort därpå släpptes det finstämda popalbumet Lovers are Lonely – uppföljt upp av den rockigare I’m Indian innehållande bland annat megahiten Fear No Darkness Promised Child.
Timo har stått som vinnare i P3 Guld vid två tillfällen och konserten Timo sjunger Ted var en av Sveriges mest bokade akter under sommaren 2016. Med en gedigen låtkatalog och hundratals gig i ryggen släppte Timo sin efterlängtade debut på svenska i september 2017 – albumet "Tro, hat, stöld". Under sommaren 2018 turnerade Timo runt om i landet och efter att återigen ha vunnit både publikens så väl som medias hjärtan gjorde han två exklusiva spelningar – En Timokonsert – på Stora Teatern i Göteborg och Vasateatern i Stockholm. I helgen togs En Timokonsert till Kajskjul 8 för två uppskattade musikkvällar med Göteborgssonen.
Nu står det klart att det blir ännu en konsert i hemstaden inom kort: den 13 september kommer Timo Räisänen till Stora Scenen på Liseberg.
– Timo Räisänen på Stora Scenen, jag kan inte tänka mig en bättre final på konsertsommaren, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg.
Lisebergs stora scen 2019:
29 maj Little Jinder och Junior Brielle, Stora Scenen
30 maj Plura, Lilla Scenen
31 maj Mares och Peg Parnevik, Stora Scenen
6 juni Samir & Viktor och LBSB, Stora Scenen
7 juni Albin Lee Meldau, Stora Scenen
12 juni Tove Styrke och Imenella, Stora Scenen
19 juni Fricky, Stora Scenen
26 juni Dee Snider (US), Stora Scenen
28 juni Peter Jöback, Stora Scenen
3 juli Timbuktu & Damn!, Stora Scenen
5 juli Band of Horses (US), Stora Scenen
10 juli John Fogerty (US), Stora Scenen
26 juli Hurula, Stora Scenen
31 juli Danko Jones (CA) och Hank von Hell (NO), Stora Scenen
2 aug Linnea Henriksson och Markus Krunegård, Stora Scenen
7 aug Wilmer X och John Lindberg Trio, Stora Scenen
17 aug Sven-Bertil Taube, Stora Scenen
23 aug Molly Sandén, Stora Scenen
30 aug Kraftwerk 3D (DE), Stora Scenen
13 sep Timo Räisänen, Stora Scenen
Powered by Labrador CMS