Puff_teddybears
Puff_teddybears

Teddybears släpper ny musik – lyssna här!

Idag, 23 mars släpper det hyllade bandet Teddybears nya singeln Hustla – en låt om att man måste hustla för att överleva om man ska ha råd att ta sina barn till Disneyland.

Ett av Sveriges mest inflytelserika band som består av Klas & Jocke Åhlund tillsammans med Patrik Arve har sedan starten på punk/HC-scenen på 90- talet ständigt pushat sig själva högre och längre, och har aldrig stannat. De har genom grammisvinster, uppmärksammade internationella tv-framträdanden och hyllade samarbeten navigerat sig fram till dagens björnhuvudbeklädda position som populärkulturell institution.

Idag släpps låten Hustla, som är den första singeln från ett kommande men ännu obetitlat album. Låten handlar om att man måste hustla för att överleva om man ska ha råd att ta sina barn till Disneyland. Låten bygger på ett beat skapat av Klas och Diplo och resten av låten kom till under bandets mytomspunna sejour på Jamaica. Med signifikativa vokalinsatser från Kingston-profilerna Andre "Suku" Gray och Mark "Meandawg" Henry från Ward 21 har Teddybears skapat en bastung electro/dancehall hybrid som lär få huvuden att gunga på sommarens festivalscener.

Teddybears har sedan senaste fullängdaren Rock On (2016) varit fortsatt aktuella bl.a med att åter sätta ihop punkoutfiten Teddybears Sthlm för ett episkt gig på Cyklopen i Stockholm, samt varit huvudpersoner i uppmärksammade SVT dokumentären om bandet.

Klicka här för att lyssna på Hustla!

Bildkälla: Jubel

Powered by Labrador CMS