Iman Meskini pryder omslaget till norska modemagasinet COSTUME

Iman Meskini aka Sana i SKAM är inte bara en av Norges mest omtalade skådisar just nu. Idag visade det sig att hon även är covergirl på landets största modemagasin COSTUME. I magasinets septembernummer bjuds det på en exklusiv intervju och bilder där Iman plåtats i sin hijab. Därmed är hon den första kvinnan att posera med just hijab på omslaget av det populära magasinet.

Nyheten har växt stor uppmärksamhet i svenska medier under dagen och modemagasinet COSTUME hyllas för sitt tänk kring mångfald.

– Vi strävar ständigt efter att återspegla det samhälle vi lever i och det är också vad som var så underbart med karaktären Sana i Skam. Äntligen fick vi en glimt av hur det är att vara ung, norsk, muslimsk flicka år 2017, säger Kine B. Hartz till NRK.

Intervjun med Iman handlar just om livet som muslim och hennes framgångar i samband med serien.

– Min hijab har aldrig varit ett problem för mig, även om jag varit den enda av mina vänner som burit den. Jag är väldigt stolt över att vara muslim så jag bär plagget med stolthet. Kläder definierar vem du är och jag känner mig som mig själv när jag ser mig själv i spegeln med min hijab, säger hon i intervjun.

Powered by Labrador CMS