Anna Rällsjö
Anna Rällsjö

Det här blir årets talanger i Nästa Nivå

Nu står det klart vilka fyra unga talanger som är årets utvalda i Nästa Nivå – där artister som Joy, LASH, Namasenda och Beri en gång började sina karriärer.

Nästa Nivå är projektet där några av Sveriges främsta artister tillsammans med Red Bull Music och TRANS94 hittar framtidens stjärnor. Sedan starten 2013 har projektet vuxit till ett av Sveriges största talangprojekt med mentorskap av etablerade artister och producenter. I år är det inga mindre än Cherrie, Dani M, Lamix och Erik Lundin som ska vägleda och coacha de unga talangerna.

700 personer skickade in ansökningsvideos, nio stycken gick vidare till cyphern (audition) och nu har de fyra coacherna valt ut varsin talang som alltså utgör årets deltagare. Nästa vecka mellan den 17-22 mars kommer de att få åka till Red Bull Studios i London för utvecklas och skriva musik tillsammans med sin coach. Deltagarna kommer bland annat att spela in musik, delta i föreläsningar, uppträda samt hänga med sin mentor. Deltagaren får även hjälp att spela in och släppa en egen låt som framförs live på ett större event senare under våren.

Årets deltagare är:

Ramona Abbasi, 17 år från Växjö (Erik Lundin som coach)

Benjamin Eriksson a.k.a. Beni Hana, 20 år från Östersund (Lamix som coach)

Anna Rällsjö, 19 år från Spånga, Stockholm (Cherrie som coach)

Niklas Jeng, 25 år från Hallunda, Stockholm (Dani M som coach)

Klicka här för att titta på finalistbidragen!

Fotograf: Oscar Barkenbom

Powered by Labrador CMS