ToughLoveArtwork

Aviciis ”Tough Love” från kommande albumet ”TIM" ute fredag 00.00

Natten mellan torsdag och fredag kl. 00.00 svensk tid släpps andra singeln ”Tough Love" från Avicii’s album ”TIM”. Låten är skriven och producerad av Tim Berling, Vincent Pontare och Salem Al Fakir (Vargas & Lagola).

En låt i sann Avicii-anda, skriver Team Avicii i ett pressmeddelande.

Salem Al Fakir och Vincent Pontare har sedan länge arbetat tillsammans med Tim Bergling, bl.a. med låtar som “Silhouettes”, “Hey Brother” och “Without You”. Under våren 2018 då Tim utforskade musik från nordvästra Indien spelade han upp en melodislinga.

Märkligt nog passade den indiskt influerade melodin perfekt in i den låt vi just höll på att jobba med. Så var det ofta när man jobbade med Tim, berättar Vincent Pontare. Han var ett melodigeni, fortsätter han.

Tim var väldigt noggrann med att vokalisten skulle ha rätt ton, uttal och frasering i sin sång. Han hörde det färdiga resultatet i sitt huvud och genom att guida gästvokalister i studion kunde han sen spela in det han hela tiden hört inom sig. Tim skrev själv i sina anteckningar om ”Tough Love”:

”Den här måste bli en duett. Det coolaste vore om det var ett riktigt par som sjöng. Eller ett par som jobbat ihop så pass mycket att de kan betraktas som ett par!”

”Tough Love” är den andra singeln från kommande albumet ”TIM”. När Tim Bergling gick bort den 20 april 2018 var han i slutfasen av att färdigställa ett nytt album. Han lämnade efter sig en samling mer eller mindre färdiga låtar samt anteckningar, mejlkonversationer och sms om hur musiken skulle låta. De låtskrivare som Tim samarbetade med på albumet tog vid för att slutföra låtarna och komma så nära hans vision som möjligt.
Behållningen från albumet, som går till Avicii Music, skall gå till stiftelsen Tim Bergling Foundation och de ändamål som den verkar för, bl.a. förebyggande av psykisk ohälsa och suicid.

Lämnade efter mejl- och sms-konversationer om musiken

Powered by Labrador CMS