Stylist Beatrice Trodden om chockrosa - vårens it-färg 2017

Den klassiska 80-talsfilmen Pretty in Pink  har aldrig känts så aktuell som till våren 2017 när vi bombarderas av just rosa från var och varannan designer. Den feminina färgskalan har visserligen varit med ett tag nu, men det betyder absolut inte att vi tröttnat.

Nytt för säsongen är nykomlingen chockrosa som blir den nya it-nyansen. Spana in Balenciagas kollektion för ett perfekt exempel på hur du kan bära den iögonfallande färgen. Modehusets nya chefsdesigner Demna Gvasalia skickade ut modeller i allt från rosa leggings i passformen tajtare än tajtast, midiklänning med volym och hög slits till blusar som matchats med kavajer eller trenchcoats. Gvasalia anammade även färgskalan hos sitt egna märke, det hypade Vetements, men där i en sportigare tappning med bleka toner av rosa på hoodies och sweatpants.

Modevärldens favorit Gvasalia var såklart inte den enda designern som förespråkar pretty in pink-stilen till våren och sommaren. Han är i gott sällskap av Céline, Valentino, Pucci och svenska älsklingarna Stylein och Rodebjer.

Säsongens hetaste tips: våga matcha starka nyanser av rosa med rött och lila för en högaktuell statementlook. Men i ärlighetens namn går det inte att göra fel, alla nyanser funkar, från den ljusaste till den grällaste. Oavsett om det är topp till tå eller en noga utvald detalj så är det rätt med rosa i vår.

Powered by Labrador CMS