793A5805
793A5805

STIKSEN lanserar kepsar som klär upp

Tillhör du också generationen av kepsbärare som alltid tvingats ta av den i skolan? Look no further!

STIKSEN är ett nytt skandinaviskt premiummärke inom produktkategorin kepsar. Målsättningen är att förändra synsättet på kepsar och därmed normalisera användning av plagget vid finare tillfällen.

STIKSEN lanserar sin allra första kollektion, The Merino Collection, bestående av fem kepsar i diskret design. Tanken är att bolaget ska utmana status quo och ändra den generella uppfattningen om att den moderna kepsen är ett plagg relaterat endast till sporten och/eller olika subkulturer. Med utgångspunkt i skandinaviskt mode i designen lägger STIKSEN stark betoning på kvalitet och detaljer snarare än stora logotyper eller texter.

– Vår vision är att kepsen ska passa in vid finare tillfällen och vara ett komplement till en business casual dress code. Nu finns äntligen en keps på marknaden som klär upp personer, till skillnad från de flesta andra kepsar som ger en mer avslappnad och ledig look. Hela min barn- och ungdom har jag fått höra att jag inte får bära keps i klassrummet, vid matbordet osv, så för mig handlar det i slutändan inte om att sälja ytterligare ett varumärke, utan istället om att förändra en hel världs syn på kepsar, säger Asim Khandker, grundare av STIKSEN.

Premiumkepsarna består främst av merinoull på utsidan, men även av en del kashmir och polyester. Insidan täcks av bomull för den bästa möjliga passformen. Samtliga fem kepsar är av modellen ”baseball cap” med ett designat one-size-fits-all-spänne. Dessutom präglar en 24K guldpläterad STIKSEN-emblem kepsens vänstra baksida. Försäljning sker via den egna hemsidan www.stiksen.com, med pris från 1499kr.

Powered by Labrador CMS