Oscarsgalan 2017: Galans mest ikoniska modeögonblick genom tiderna

Kan du inte vinna en Oscars-statyett så kan du i alla fall bli kung eller drottning på röda mattan. Rodeos modeprofil Nadia Kandil kommenterar några av de största ögonblicken i Oscarsgalans historia.

För en utomstående kan det vara lätt att se på Oscars-galan som ett enda stort glamouröst event. I själva verket är det två: Röda mattan – och den där tre timmar långa ceremonin inne i Dolby Theatre.

När galan direktsänds i 200 länder är det bara vinnarna som syns. Men på röda mattan, där tv-kanaler och fotografer trängs för att fånga kändiseliten från sin bästa sida, har alla chansen att glänsa i rampljuset. Det är här stilikoner skapas.

Oscarsgalan är Hollywoods utan tvekan största och mest prestigefulla gala och övervakas av i princip varenda medium i hela världen. Här vill man verkligen inte misslyckas vad gäller sin röda mattan-look och oavsett vilken stil man väljer gäller det att bli ihågkommen, säger stylist Nadia Kandil.

Det går knappast att underskatta hur mycket arbete som ligger bakom valet av varje blåsa på röda mattan. För många designer är Oscarsgalan en unik chans att få ut sitt namn.

Kändisarna på röda mattan jobbar ofta tillsammans med en designer och något av de stora modehusen och tillsammans jobbar fram eller väljer en outfit som är passande. Modehus som är återkommande favoriter är Dior, Valentino, Chanel, Elie Saab och Versace, säger Nadia Kandil som kommenterat klänningarna i bildspelet ovan.

Klicka i bildspelet för att se några av Oscars-historiens största modeögonblick.

Foto: IBL

Powered by Labrador CMS