Intervju med Vinter som idag släpper sin efterlängtade singel "10 år" - featuring Unge Ferrari & Arif

Bakom Vinter, uppehåller sig producenten Hampus Bergh, den superchilla Göteborgaren som kokat beats och tillrett ljudvärldar för artister som Lorentz, Newkid och norska kollegorna Unge Ferrari och Arif. Efter att ha varit med och producerat hela fyra låtar på Lorentz senaste album "Lycka till" är det nu äntligen dags för en sprillans ny låt helt åt, till och för Vinter själv. Unge Ferrari & Arif som medverkar på sommarens första indie-släpp "10 år" – den första av tre heta sommar/Vinter-spår!

Grattis till det grymma resultatet av Lorentz senaste album där du har varit med och producerat fyra låtar, hur känns det och hur firade ni albumsläppet?

Tack så mycket. När jag flyttade tillbaka till Sverige från London för 2 år sedan så var Lorentz den svenska artisten som jag helst ville producera låtar åt. Då var jag helt oetablerad som både producent och artist och hade ingen koppling alls till honom. Så att nu få producera så stor del av hans skiva känns sjukt fett. Vi firade lite lätt under hans releasefest men det känns som att man får fira lite mer i sommar. Under Way Out West känns ju som det självklara alternativet.

Foto:   Kimberly Ihre
Foto: Kimberly Ihre

Du har även producerat Newkids senaste låt Kate Moss – hur hittar du ny inspiration till alla låtar?!

Jag har ganska lätt att hitta inspiration till prod åt andra artister. När jag proddar eller skriver till mig själv kan jag bli lite mer self-conscious och ha aningen svårare med inspirationen. Men när det är till någon annan kan man alltid tap into deras idéer. Det är nästan alltid någon som har någon referens, något ljud eller en känsla som man kan utgå ifrån. Jag tror det där handlar sjukt mycket om rutin också. Jag är i studion i princip varje dag så jag har liksom skapat en vana att på något sätt forcera fram inspiration, även om jag inte känner mig super-inspirerad när jag kommer in. Sen blir det ju inte alltid något mästerverk, men då har man iaf påbörjat något som man kan utveckla med tiden.

Nu har du alltså producerat ytterligare en låt tillsammans med Unge Ferrari och Arif – kan du berätta lite om den?

10 år. Den handlar om att vi har gjort hela musikgrejen i 10 år nu, även om det är först nu som det börjar bubbla. Låten är väl någon slags spinoff på min låt 2007 hehe. Känner mig sjukt jobbig som hetsar om 2007 hela tiden. Men det har blivit lite en del av mitt brand. Våran studio heter ju till och med Studio 2007. Det var liksom en bra årgång. Jag tror faktiskt ALLA älskar det året. Det känns liksom som motsatsen till 2016 (som alla verkade hata). Har för mig att “Soulja Boy – Crank Dat” kom ut år 2007. Enough said.

Foto:   Kimberly Ihre
Foto: Kimberly Ihre

Vad har du för planer framöver?

Jobba i våran fantastiska nybyggda studio “Studio 2007″. Fortsätta producera åt andra och framför allt släppa massa nya Vinter-låtar. Har även några fler spännande artistsamarbeten som kommer ut i sommar och höst.

Vem är drömartisten att göra en låt med eller för i framtiden?

Zara Larsson blev ju omedelbart nästa mål efter Lorentz. Känns lite klyschigt. Alla vill väl göra musik med henne nu. Men jag tror verkligen vi hade kunnat skapa magi tillsammans. Jag startade en hashtag förra året som hette #zaragörenlåtmedvinterdå. Väntar fortfarande på att den ska gå viral. Men jag har en känsla av att hennes sms är ruskigt nära nu. Vilken dag som helst ska det nog plinga till i telefonen. Law of attraction!!

Foto:   Kimberly Ihre
Foto: Kimberly Ihre

Skulle du kunna slänga ihop en grym spellista på 10 låtar som läsarna borde lyssna på i sommar!

Lätt. Det är typ det roligaste jag vet, att kurera spellistor.

Powered by Labrador CMS