Frida Gustavsson i designsamarbete med Andeliusgribbe - smyckeskollektion för välgörenhet

På internationella kvinnodagen, 8 mars, lanseras en smyckeskollektion signerad designerduon Andeliusgribbe och stilikonen, supermodellen och feministen Frida Gustavsson.

Tryck på bildspelet för att se kollektionen

Samarbetet mellan Frida Gustavsson och Andeliusgribbe sker till förmån för organisationen Voice 4 Girls som stöttar indiska flickor på vägen till en ljusare framtid. För varje sålt smycke går 40 procent av försäljningspriset till organisationen.

– Det är lätt att bli förtrollad av Fridas skönhet och framgång, men det som verkligen fick oss att tro på det här samarbetet var hennes personlighet: hennes skarpa tanke, vänliga själ och hennes ifrågasättande av rådande skönhetsideal och engagemang i jämställdhetsfrågor och sociala orättvisor, säger Karin Andelius och Linda Gribbe, designerduon bakom andeliusgribbe.

Kollektionen bygger på bokstaven F, både konceptuellt och estetiskt. Men F står inte bara för Frida utan i detta sammanhang även för Future, Freedom, Feminism, Fuck, Fun, Figh och Forever.

– Karin och Linda står för många värderingar som jag tycker är viktiga och vågar samtidigt värdera enkelhet och skönhet – något som lätt kan avfärdas som lättsinnigt och oviktigt när en pratar feminism, säger Frida Gustavsson.

Smyckena är skapta i kirurgiskt stål och förgyllt med 24 karats guld och kedjor i sterling silver. De är etiskt och hållbart producerade i Sverige.

Powered by Labrador CMS