Beckmans Designhögskola och modestudenten Julia Andersen lanserar jacka till Situation Stockholm

I dag fick samtliga av Situation Sthlms 300 tidningsförsäljare ta emot den jacka som ska få dem att synas i myllret på stan. Jackan är framtagen i samarbete med Beckmans Designhögskola och modestudenten Julia Andersen och ger en professionell yrkesidentitet till hela försäljningskåren.

För Stockholms hemlösa är Situation Sthlm en viktig väg tillbaka till samhället, men tidningen tappar i upplaga. En undersökning visar att 93 procent av köpen av tidningen sker spontant och oplanerat.

– Att synas på gatan i samband med tidningsförsäljningen är viktigt av flera skäl. Arbetskläder skapar en tydlig identitet för den som bär dem och försäljning ökar när våra säljare syns tydligt på stan. Ju smidigare det går att sälja tidningen, desto mer stärks ofta självförtroendet för den som säljer Situation Sthlm, säger Pia Stolt, VD på Situation Sthlm.

– Jag fastande direkt för att jackan har två användningsområden. Man syns. Och vill man inte synas när man sålt färdigt går det också att vara lite privat. Jag uppmanar alla stockholmare att hålla utkik efter oss för nu kommer vi att synas mycket bättre. Och bli inte avundsjuk på jackan, för det tror jag de blir, säger Pierre Blom, säljare på Situation Sthlm.

Fakta om jackan

Jackan har producerats av arbetsklädestillverkaren Fristads. Den är vattenavvisande, vindtät och varm och har detaljer som fleecefodrade fickor, reflekterande detaljer och ett flertal fickor i olika storlekar och med olika funktioner – från rymliga till stilsäkra.

  • Vindtät
  • Vattentätt material. Materialets vattenpelare är > 10 000 mm
  • God andningsförmåga
  • Jackan består av totalt 39 komponenter
  • Jackan består av totalt 75 mönsterdelar, fördelat på 8 olika material
  • Skärsträckan för att skära till en jacka är 9535 meter
  • Tygåtgång av ytamaterialet är 2,82 meter per jacka
  • Tidsåtgången för att sy en jacka är 126,6 minuter
Powered by Labrador CMS