Sveriges största hårbloggare Elin Johansson om vilka hårfärger som gäller 2017

Sveriges största hårbloggare Elin Johansson om vilka hårfärger som gäller 2017

Vilka hårfärger skulle du säga att det är som gäller 2017? 

Naturliga hårfärger kommer prägla 2017. Vi har aldrig spenderat så mycket tid och pengar hos frisören som vi gör idag och vem hade kunnat ana att färga sig så naturlig skulle vara orsaken?! Det platina blonda håret byts ut mot honey-blond och dom mörka brunetterna ljusas upp med hjälp av ljusa slingor. Det kommer färgas mycket ”baby-lights” och ombren/sombren kommer stå stadigt. En stor trend som blivit stor i USA är ”Blorange”: Som är en blandning utav ginger och strawberry blond. 

Foto från silver_bun (instagram)

Varför just dessa hårfärger?

Jag tror det är för att naturliga hårfärger är enkla och praktiska att bära, oavsett om man är blondin eller brunett. Vi vill att det ska vara enkelt, bra hållbarhet och eftersom färgerna färgas så den ska passa just dig som person så tröttnar vi inte lika snabbt.

 

Vad är det som avgör vilka frisyrer och hårfärger som gäller olika årstider/säsonger? 

Den största anledningen är vårt humör. Vi vill förnya och ljusa upp tillvaron till våren och vi vill mörka ner, varva ner till hösten. Ljusare toner så som beige, guld och koppar till våren/sommaren och kallare, brunare och rödare till hösten/vintern. 

 

Finns det några kända personer som har anammat dessa hårfärger (vårens) och som är bra att ha som inspiration? 

Här kommer den största förändringen för 2017 – vi inspireras mer av kändisar på sociala medier än filmstjärnor på röda mattan. Vi vill kunna efterlikna våran idol och därför tror jag att unga modeller eller reality-stjärnor blivit mer uppmärksammade. Dom kändisar vi ska hålla extra koll på är Gigi Hadid, Cara Delevingne, Kardashian/Jenner klanen och Jourdan Dunn. 

 

Vad är viktigt att tänka på när man ska testa sig på en ny hårfärg? 

Det viktigaste är att man funderar varför man vill byta hårfärg? Vill du förstärka eller försköna någonting? Kommer det krävas mer styling, måste du köpa nya hårvårdsprodukter som passar din nya look eller kanske nya kläder?! Kommer den nya hårfärgen passa dig som person, din hudtyp eller dina ögon? Det bästa är att rådgöra med sin frisör och skriva upp för och nackdelar – då brukar man alltid komma fram till det ultimata beslutet. 

Är vårens hårfärger lätta eller svåra? Är det färger som hade passat på de flesta ? 

Det har aldrig varit så enkelt att ändra hårfärg som nu. All typ av sombre, ombre eller babylights går att skräddarsy efter personen. Vissa passar i värmare toner och vissa i kallare, bara välja och vraka. Mitt bästa tips om man vill förändra men inte vågar gå hela vägen: Byt nyans. Är du t.ex blondin, välj en varmare guldig/kopprig nyans istället för den kalla blonda nyansen. Är du brunett, välj en mocca/brons ton än den kalla choklad tonen. Det gör en stor skillnad med små medel! 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar