Italienska lyxmärket Versace gör ett officiellt statement

Det italienska lyxmärket Versace gör ett officiellt statement – slutar använda päls i sina produkter. Än så länge säljer företaget pälsprodukter men kommer att utesluta det helt från och med 2019-kollektionerna och framåt.

Versace är ett dynamiskt och ständigt utvecklande varumärke, och dess konstnärliga chef Donatella Versace ser fram emot framtiden när det gäller företagets ansvar för både folket och planeten. Detta beslut är en del av en bredare plan som fokuserar på Versace hållbara initiativ för att omfamna en mer medveten och miljömedveten strategi.

”Päls? Jag är klar med det. Jag vill inte döda djur för att göra mode” säger Donatella Versace.

Det första resultatet av denna process har varit öppnandet av en ny London-butik i Sloane Street, den första i sitt slag att vara LEED-certifierad, och det kommer att följas under de kommande månaderna 2018 av nya butiker i Miami och München.  Hållbarhet är en viktig del av varumärkets resa in i framtiden.

”Pälsprodukter representerar redan en mindre del av Versaces produktlinje. Detta engagemang är en del av ett bredare, hållbart innovationsprogram som företaget driver, vilket inte bara inkluderar ett starkt engagemang för att arbeta i hela vår försörjningskedja utan också en stark och djup kulturförändring som kommer att gynna alla anställda ” säger företagets VD, Jonathan Akeroyd.

Versace är stolt över att ta detta etiska steg och hoppas att det kommer att inspirera innovation och öka medvetenheten.   Versace kommer att fasa ut päls i sina produkter från 2019-kollektionerna framåt.

 

Bildkälla: IBL

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar