Frida Gustavsson i designsamarbete med Andeliusgribbe – smyckeskollektion för välgörenhet

Frida Gustavsson i designsamarbete med Andeliusgribbe – smyckeskollektion för välgörenhet

Tryck på bildspelet för att se kollektionen 

Samarbetet mellan Frida Gustavsson och Andeliusgribbe sker till förmån för organisationen Voice 4 Girls som stöttar indiska flickor på vägen till en ljusare framtid. För varje sålt smycke går 40 procent av försäljningspriset till organisationen.

– Det är lätt att bli förtrollad av Fridas skönhet och framgång, men det som verkligen fick oss att tro på det här samarbetet var hennes personlighet: hennes skarpa tanke, vänliga själ och hennes ifrågasättande av rådande skönhetsideal och engagemang i jämställdhetsfrågor och sociala orättvisor, säger Karin Andelius och Linda Gribbe, designerduon bakom andeliusgribbe.

Kollektionen bygger på bokstaven F, både konceptuellt och estetiskt. Men F står inte bara för Frida utan i detta sammanhang även för Future, Freedom, Feminism, Fuck, Fun, Figh och Forever

– Karin och Linda står för många värderingar som jag tycker är viktiga och vågar samtidigt värdera enkelhet och skönhet – något som lätt kan avfärdas som lättsinnigt och oviktigt när en pratar feminism, säger Frida Gustavsson.

Smyckena är skapta i kirurgiskt stål och förgyllt med 24 karats guld och kedjor i sterling silver. De är etiskt och hållbart producerade i Sverige. 

 

 

 

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar