ARKET öppnar butik i Göteborg

ARKET öppnar butik i Göteborg

ARKET kommer under vintern 2018–2019 att öppna sin andra butik i Sverige, 0 0 4 0 1 2 – 9 4 1 ,
på Östra Hamngatan 39 i Göteborg. ARKET lanserades på Regent Street i London samt online
på 18 europeiska marknader i augusti i fjol, och har sedan dess öppnat i bland annat Köpenhamn, Amsterdam och Bryssel. I början av sommaren invigs varumärkets första butik i centrala Stockholm.

Den nya butiken kommer att ligga i en K-märkt trevåningsbyggnad i hörnet Östra Hamngatan och Kungsgatan. Huset uppfördes 1804 och har en rad ursprungliga inredningsdetaljer och snickerier bevarade.

”Vi ser fram emot att öppna ännu en butik här på hemmaplan. Det är en fantastisk adress i hjärtat av Göteborgs främsta shoppingområde där vi får möjlighet att möta våra kunder och presentera bredden i ARKETs utbud på fint sätt”, säger Lars Axelsson, Managing Director.

Kaféet kommer att ligga i gatuplan med ingång från Östra Hamngatan. Den säsongsanpassade menyn innehåller både vegetariska och veganska alternativ och har skapats utifrån de idéer om hälsa, hållbarhet och lokala råvaror som ligger till grund för det nya nordiska köket.

ARKETs ambition är att göra hållbar design och kvalitet tillgänglig för fler. Namnet är en referens till de nordiska rötterna och väver samman de idéer som varit grundläggande för varumärket – arkiv, arketyp och marknad.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar