Är det fuskpäls eller äkta?

3 tips på hur du ser att pälsen verkligen är fuskpäls

För den stora massan av dagens konsumenter så är äkta päls helt otänkbart. Märken som Hugo Boss, Giorgio Armani och nu senast Gucci har alla uteslutit päls från sina kollektioner och därmed lagt till sina namn till den växande listan på pälsfria märken. Däremot felmärks allt oftare äkta päls som fuskpäls. Nu erbjuder PETA tips på hur man undviker att köpa kläder som inte är djurvänliga.

Kvaliteten på fuskpäls har förbättrats avsevärt under de senaste åren och syntetiska alternativ både ser ut och känns precis som äkta vara, vilket gör det svårt för konsumenter att avgöra vad som är äkta och vad som är fusk. Pris är inte längre en tillförlitlig vägvisare eftersom äkta päls från Kina allt oftare felmärks som fuskpäls på kläder som säljs över hela världen.

Dela på pälsen och titta vid fästet

Fuskpäls sitter oftast fast i någon form av tyg. Äkta päls däremot, sitter fast i skinn.

Titta på spetsarna på hårstråna

Håret på äkta djurpäls är spetsigt, såvida det inte har rakats eller klippts av, till skillnad mot fuskpäls, som oftast har en trubbig ände. Så, om håren blir smalare och slutar med en spets så ta det säkra före det osäkra och häng tillbaka plagget.

Om du redan äger plagget kan du göra "bränntestet"

Plocka några hårstrån och håll med en pincett över en säker yta och elda dem med en tändare eller tändsticka. Äkta päls luktar som när man bränner människohår. Fuskpäls, vilket ofta tillverkas av akryl eller polyester, luktar som smält plast när det eldas.

Pälsjackan är alltid trendig, men kanske är du sugen på att shoppa en ny favorit? Här listar vi de snyggaste jackorna i butik just nu.

!

LÄS ÄVEN: 750 modeföretag överens – framtiden är pälsfri

Powered by Labrador CMS