10 tolkningar av couture

Couture i svarta material av modestudenter vid Beckmans Designhögskola visades i en koreograferad visning mitt i utställningen Couturens hemligheter på Sven-Harrys konstmuseum tisdagen den 27 mars. Kolla in elevernas kreationer i bildspelet ovan. 

Couturens hantverkstradition förtydligas i svarta former

Under ledning av Pär Engsheden, modedesigner och ansvarig för Modeprogrammet, har elva modestudenter arbetat med att uttrycka samtida idéer genom avancerade former och hantverkstekniker. Studenterna har utforskat hur svarta material kan förtydliga form.

– Genom att arbeta monokromt i svart tyg har studenterna haft fokus på utforskande av form och silhuett – att hitta egna uttryck i gestaltning, säger Pär Engsheden.

Couture-kursen genomförs för tredje året i rad och ger en ökad förståelse för en mer avancerad och kreativ modedesign samtidigt som det ger insikt i hur det traditionella hantverket kan förenas med framtida krav på hållbarhet och materialförnyelse.

Medverkande modestudenter

Adam Swärd, Benedicte Eggesbø, Emma Wåhlin, Erik Olsson, Felicia Åström, Fo Phan, Jannica Hagfors, Jon Allensten, Sandra Saedi, Sergio Castiglioni och Sofia Isdahl.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar