Wella öppnar 1m² liten trottoarsalong på Birger Jarlsgatan 17 B

Nu vill Wella ta död på stereotyper kopplade till hår. I samband med partnerskapet med Stockholm Pride 2017 lanserar Wella ”Take pride in your hair” - ett initiativ för att få fler att bryta samhällets begränsande hårnormer och känna stolthet för sin frisyr. Den 19 till 21 juni kan vem som helst få en fri klippning eller stylingöppnar när Wella öppnar upp en 1m² liten salong mitt på en av Stockholms mest gångtrafikerade gator.

– Oavsett hur fördomsfria vi än brukar vara, så dras vi alla med förutfattade meningar kopplat till hår. Men vad är det egentligen som avgör vad som är kvinnligt eller manligt, sexigt eller seriöst, trendigt eller tantig, hetero eller gay? Vad är det till exempel som säger att äldre inte ska ha långt hår och att en minister inte kan ha hästsvans? Med detta initiativ vill vi få fler att reflektera över de många fördomar och stereotyper som finns. Men framförallt vill vi hjälpa fler att visa vem de verkligen är – med hjälp av deras hår, säger John Hallberg, Commercial Director, Wella Nordic.

I samband med initiativet väljer man även att lyfta fram riktiga personer som bär sin frisyr stolt, bortom samhällets alla rätt och fel. Några av dessa förebilder är porträtterade i en inspirerande folder som finns på utvalda partnersalonger till Wella Pride runt om i hela Norden.

Powered by Labrador CMS