Så fixar du snygga ögonbryn våren 2017

En så till synes enkel sak som snyggt formade ögonbryn kan förändra en hel look. Ändå upplever många att det kan vara knepigt att få till välformade bryn. Därför har Rodeo tagit hjälp av Felicia Kjellgren, nationell brynartist på Benefit, som guidar oss steg för steg till årets snyggaste ögonbryn.

Felicia Kjellgren

Du är ju mer eller mindre känd som Sveriges främsta brynproffs. Vad efterfrågar folk i era brynbarer just nu?

– Tack! Överlag så vill folk ha välvårdade, naturliga bryn och det märks absolut att ”Cara Delevigne-trenden” håller i sig – vi vill ha fylliga bryn och inga smala streck som på 90-talet. De flesta väljer att färga och vaxa (forma) brynen, oftast ser de fylligare ut trots att man tagit bort hår. Vi har alltid en konsultation innan med brow mapping så att man får bryn som passar till ens egna drag och då vet kunden exakt vad som kommer hända. Lite som en brynförsäkring.

Vilka redskap behövs innan man sätter igång?

– En viktig sak som de flesta har hemma är ett långsmalt objekt så som en ögonskuggspensel, grillpinne eller vanlig penna. På så sätt kan du göra brow mapping – Benefits kända teknik för att hitta perfekta brynformen för just dig. Sist men inte minst, produkter att fylla i brynen med.

Vilka produkter använder du själv till dina bryn?

– Jag använder olika varje dag. Just nu älskar jag stora, buskiga bryn och använder därför Ka-Brow, en färgad cremegel, för att definiera brynen. Sedan Ready set brow, en transparent bryngel, för att borsta håren uppåt för en buskig effekt och hålla de på plats hela dagen.

Namedroppa – vilka tre kända profiler tycker du har snyggast bryn just nu?

– Lily Collins, dotter till Phil Collins, har helt fantastiska, definierade men naturliga, bryn. Likaså sångerskan Janelle Monae. Sedan måste jag slå ett slag för youtube-stjärnan Desi Perkins. Hon visar att även om man inte har superbuskiga bryn naturligt går det att bygga sina drömbryn med hjälp av bra produkter, verkligen inspirerande!

Om du bara får rekommendera en enda produkt, vilken skulle det vara och varför rekommenderar du den?

– Det skulle vara en sådan där allt-i-ett-produkt som funkar on the go. Gimmebrow från Benefit är det självklara valet för mig, en gel som både färgar, håller håren på plats utan att det blir ”krispigt” samt ger volym med hjälp av små mikrofibrer. Jag älskar den så mycket att om jag bara fick välja en enda produkt i hela makeupvärlden så skulle det vara den.

Så här fixar du snygga ögonbryn steg-för-steg

Steg 1: Forma och trimma. Vi har alla områden i brynen som behöver lite förändring – ett hår kan göra världens skillnad. Därför brukar jag alltid rekommendera att först titta förbi någon av våra brynexperter. Men har man inte möjlighet till det finns en hemmalösning, nämligen ”brow mapping” (se nedan). Att brynet börjar på rätt ställe, har rätt högsta punkt samt slutar på rätt ställe ger balans, lyft och en ögonöppnande effekt.

Steg 2: Du har nu format och det dags att förstärka och bygga upp. Med andra ord, fylla i brynen. För en naturlig look kan du använda en penna med smal spets för att bygga brynet med hårliknande drag. För vissa räcker detta steget, men vill du ha mer volym och textur. Addera och fyll i med den ögonbrynsprodukt som passar dig bäst och voilá naturliga, väldefinierade bryn fixade.

Brow mapping – så fungerar det:

Var ska brynet börja?
Mät med ett långsmalt objekt t.ex. en brynpenna, från vecket i näsvingen rakt uppåt tills den möter brynet, där har du början.

Var hittar jag brynets högsta punkt?
Håll pennan vid yttre delen av näsvingen och vinkla den uppåt, genom ögats iris. Din högsta punkt bör vara där pennan möter brynet.

Var ska brynet sluta?
Låt pennan börja från yttre näsvingen igen och vinkla den uppåt förbi yttre ögonvrån- där pennan möter brynet har du det ideala slutet.

Foto: IBL

Powered by Labrador CMS