RESEGUIDE – 19 bästa tipsen i Tel Aviv våren 2017

Rodeo guidar dig genom de bästa restaurangerna, sevärdheterna och barerna i den moderna storstaden Tel Aviv, som även kan benämnas som Medelhavets svar på New York. Staden har allt – från kultur och avslappnat beachhäng till fantastiskt god mat och pulserande nattliv.

ATT UPPLEVA

Promenera längs den 13 kilometer långa stranden i Tel Aviv och avrunda med något att äta i den gamla delen av stan, Jaffa.

Jerusalem är något man bör passa på att besöka om tid finns, men boka in en heldag då det finns mycket att se och upptäcka. Det är superenkelt att ta sig dit och färden tar en timme. Missa inte Western Wall, marknaden i gamla stan, Israels museum, Olivberget och ett hett lunchtips är Machneyuda (boka bord i tid).

Carmel Market är en stor marknad i Tel Aviv där du kan hitta bland annat mat, frukt, kryddor, tyger, kost med mera. Tänk på att det mesta är stängt från fredag vid solnedgång fram till söndagmorgon.

Läs mer om Carmel Market HÄR

Hilton beach och Gordon beach är bra för strandhäng och om vädret tillåter.

Läs mer HÄR & HÄR

MAT OCH DRYCK

Botanika är en snygg cocktailbar med utsökta drinkar där några av grundarna är svenskar vilket genomsyras i menyn. Ett tips är drinken ”midsommar” samt att ta ton till snapsvisan ”Helan går” som står skriven i cocktailmenyn.

Besök hemsidan HÄR

La Otra är en mexikansk pärla som fått gott omdöme på olika rankningssajter. En perfekt kombination av kryddstark mat och svalkande mojitos.

Besök hemsidan HÄR

Imperial Craft är en av de första cocktailbarerna i Tel Aviv. Den kreativa menyn ändras var femte månad och baren är rankad som en av stans bästa.

Besök hemsidan HÄR

French 57 bjuder på en avslappnad miljö och hög klass på drinkarna. Kött, skaldjur och vegetarianskt finns även på menyn om hungern faller in.

Besök hemsidan HÄR

Bicicletta är en riktig pärla för den som föredrar vegetariska alternativ. Stället är beläget på en bakgård utomhus så mysfaktorn är hög och servicen likaså.

Läs mer HÄR

Port said är högt rankad och vi förstår varför. Bra barhäng, och god mat – men boka bord i tid för att ha chansen att få bord.

Läs mer HÄR

Kuli Alma är en klubb för den som är sugen på fest. Påminner om som söderklubben Trädgården i Stockholm.

Besök hemsidan HÄR

Dr Shakshuka är beläget innan strandpromenaden i Jaffa.

Läs mer HÄR

Thai house är toppen för den som vill äta thai av hög kvalité.

Besök hemsidan HÄR

Brown Hotel är ett snyggt och trendigt hotell som rekommenderas av Vogue, Wallpaper och National Geographic för att nämna några. Om du inte bor på hotellet kan du ta en svalkande cocktail på taket där det finns både sköna solbäddar och spabad under bar himmel.

Besök hemsidan HÄR

Suramare rekommenderas varmt då stället är beläget på taket med en utsikt över hela staden. Kom gärna lite senare, dela på lite småplock från menyn och ta det lugnt – här vill man sitta kvar länge.

Besök hemsidan HÄR

Toto är en klassisk italienare mycket skaldjur och gott kallt vin.

Läs mer HÄR

The Old man and the sea är en klassiker i Jaffa som många rekommenderar.

Läs mer HÄR

Vitrina bjuder på riktigt bra burgare. Stället är ofta fullsatt så kom helt inte dit för hungrig då det kan ta lite tid att få in maten. Det gäller att ha tålamod.

Läs mer HÄR

The Norman är ett boutiquehotell med takpool som även serverar lunch och middag. Ett lite lyxigare alternativ för den som vill unna sig lite extra på semestern.

Besök hemsidan HÄR

Ska du resa till Key West? Läs RODEOS reseguide från samma skribent HÄR

Foto headerbild: IBL

Powered by Labrador CMS