Pasar-under-ogonen

Påsar under ögonen? 16 knep för att bli av med dem

Påsar under ögonen – bara orden gör en matt. Vi är många som brottas med problemet, och därför har Rodeo listat 16 sätt att bli av med dina påsar under ögonen. Läs tipsen som kan hjälpa dig få bukt med problemet!

Sömnbrist, sol, uttorkning – eller kanske har du ärvt det av någon i släkten? Det finns många orsaker som ligger bakom påsar under ögonen.

Strängt taget finns det en röd tråd genom alla tipsen, och de lyder: försök hitta roten till ditt problem och utgå från det. Den andra röda tråden för att få bukt på dina påsar under ögonen är kyla. Och kylan kan du applicera på lite olika sätt som passar dig.

(Just det, glöm inte dricka vatten också.)

Så blir du av med dina påsar under ögonen

1. Tepåsar

Hm, låter ju som klassisk hokus pokus. Här är en kombination av kylan från tepåsarna och teinet och koffeinet som piggar upp som kan göra susen för dina svullnader.

Gör så här:

  • Välj en tesort som är svart, det vill säga – grönt te funkar inte här
  • Ta två stycken tepåsar och lägg dem i kylen i en halvtimme
  • Lägg tepåsarna på dina ögon

Luta dig tillbaka och låt påsarna göra sitt!

2. Rå potatis

Kom igen, ännu ett trick från kylskåpet? Men det ligger en del vetenskap även bakom det här tipset! Den råa potatisens enzymer och stärkelser kan hjälpa till att minska svullnaden i dina ögon. Tänk bara på att den ska vara kyld.

3. Drick kaffe på förmiddagen

Du behöver sova bättre. Du vet nog redan att du ska undvika uppiggande drycker på eftermiddagen om du vill se till att sova bra på natten. Men visste du att det finns forskning som tyder på att du dessutom sover bättre om du dricker en kopp kaffe på förmiddagen?

4. Gå och lägg dig i tid!

Tråkigt tips, eller hur? Men för lite sömn hjälper inte mot dina påsar under ögonen, så är det bara.

5. Minska på saltet

Salt drar åt sig vätska, vilket kan leda till att det lättare blir svullnader under dina ögon. Försök att undvika salt när det går – och byt ut bordssaltet mot örtsalt.

6. Antihistaminerna…

Går du runt och är allergisk mot damm, pollen eller pälsdjur? Din allergi kan faktiskt vara roten till ditt problem. Se till att använda dina allergitabletter. Om medicinen gör dig trött finns det bra antihistaminer som faktiskt funkar mot allergier. Byt!

7. Nässkölj

När vi ändå är på det här med allergier, så kan det vara en idé att testa nässköljen. En nässkölj kan du köpa på apoteket och är ett effektivt sätt att rensa bihålorna med. Det gör att dina påsar under ögonen kan försvinna lite lättare om det är allergi som påsarna beror på.

8. Tvätta bort ditt smink

Om du inte är noggrann med att tvätta bort ditt smink du haft under dagen kan det också orsaka svullnader.

9. Tvätta ansiktet med milda produkter

Smink ska du ta bort med milda rengöringsprodukter. Är det en regelrätt ansiktstvätt gör du faktiskt bäst i att bara använda ljummet vatten.

10. Skölj med kallt

Efter en dusch eller ansiktstvätt kan du prova att stänka på rejält med kallt vatten. Är det på morgonen är det dessutom ett skönt sätt att vakna upp ordentligt på!

11. Vit månad?

Vad händer om du skippar alkoholen ett tag? Snart ska du se att en vit månad kan göra under för din hy och bidra till att dina påsar under ögonen försvinner.

12. Solglasögon!

Skydda ögonen mot UV-ljus och använd solglasögon när det är soligt ute. Ett snyggt sätt att motverka påsar under ögonen på!

13. Kollagen

Kollagen kallas ibland K-vitamin men är faktiskt ett protein. Det bidrar bland annat till ökad spänst i din hud och är det som gör huden mjuk och fin.

14. Fimpa!

Stopp. Ingen mer cigg. Det är varken bra för tänderna, huden, lungorna – och det kan faktiskt också ge dig påsar under ögonen.

15. Använd återfuktande ögonkräm

Uttorkade ögon kan bidra till nariga och påsiga ögonlock. Se till att kosta på dig en bra, skonsam ögonkräm som ger dina ögon fukt.

16. Drick mer vatten

Sist men inte minst. Din kropp behöver fukt och vatten. Så se till att fylla på vattenflaskan och låt den stå bredvid dig var du än är – för att inte glömma ta en sipp vatten då och då.

Läs mer:
Är det farligt att sola med smink? Hudterapeuten svarar

Använder du beautyblender? Här är den vanligaste sminkmissen

Artikelbild: Melanie Kreutz / Unsplash

Powered by Labrador CMS