Intervju med kändisfrisören Marre Mitti om sommarens hårtrender!

Intervju med kändisfrisören Marre Mitti om sommarens hårtrender!

Marre Hitti är en av Sveiges hetaste frisörer. Att få en klipptid hos honom på Salong Bangs kan innebära månaders väntan eftersom han har ett fullspäckat schema med att bland annat fixa håret på en rad svenska kändisar, modevetare och artister. Du kanske även känner igen honom från tv-program såsom Paradise Hotel (som han vann 2005) och Kändisklipparna. Dessutom gjorde han håret på Prinsessan Sofia inför bröllopet 2015. 

 

Vilken frisyr är trendigast just nu?

Innan var den så kallade ”lob-frisyren” väldigt inne, men nu är det bobben som gäller. Det är en kortare lob som går strax över axlarna eller ännu kortare och det är garanterat en frisyr som vi kommer att få se mer av framöver.

 

Hur gör man för att inte slita ut håret på sommaren?

Solen är både bra och dålig för håret. D-vitamin får håret att växa men sol och bad torkar ut håret. Det betyder att man måste vara noga med att återfukta håret på sommaren och använda ett bra UV-skydd. Jag gillar TREsemmés Botanique Balsam som innehåller kokosnötsolja, kokosmjölk och aloe vera just för att det ger väldigt bra återfuktning. Ett tips om man är på stranden är att ha i inpackning i håret och tvinna det lite lätt för att få fina strandlockar. På så sätt slår man två flugor i en smäll – det blir både snyggt och skyddar håret samtidigt.

 

 

Finns det någon hårfärg som är extra het i sommar?

Något jag ser varje dag ute på stan och som har tagit över catwalken och syns på många kändisar är ”balayage”. Det är en teknik med mörkare färg i botten och olika ljusare i slingor i topparna som läggs i på fri hand för en mer naturlig och lyxig look. Det är mycket pastelliga färger just nu med guldigt blondt för ljusare hår och rosébrunt för de med mörkare hår.

 

Fina midsommarfrisyrer?

Något som blir väldigt fint och är ganska enkelt att fixa är att blanda lockar och flätor. Gör lite lösare flätor, sätt upp dem baktill och blanda med lite slarviga beachlockar framtill. Man kan också addera ett fint smycke eller en scarf i håret. En favoritprodukt som också är bra om man inte vill använda stylingverktyg är Makes waves från TRESemmé, som hjälper till att ta bort frissighet och framhäva lockar på bästa sätt.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar