Elias släpper singeln "Thinking of you" från sitt kommande album

För två år sedan släppte Elias sin debutsingel "Revolution" och tog direkt klivet upp på den svenska och internationella musikscenen. Han blev hyllad för både den samhällskritiska låten men också för sin otroligt vackra och stämningsfulla röst. Han har fortsatt karriären genom att bland annat uppträda på Skavlan, öppna för Seinabo Sey och bli utvald till Spotifys "Spotlight artister" 2016. Nu skriver han på sitt debutalbum och idag släpptes första singeln. Rodeo tog ett snack med stjärnan!

Det har varit tyst från dig ett tag nu men idag släpper du äntligen en ny singel! Kan du berätta lite om den?

Med "Thinking of you" tror jag det handlade om att jag ville förmedla någon form av känsla av att ta avsked från en person som på något sätt har haft mycket makt och inflytande. Att ta avsked av det som varit helt enkelt. Låten kom ganska naturligt när jag skrev så jag behövde liksom inte krysta fram så mycket utan det kändes som att det var något som jag behövde säga och få ut.

Du håller just nu på att arbeta på låtar för ditt debutalbum som släpps i höst, hur går det?

Det är typ klart faktiskt och det känns så skönt!

Hur kommer det sig att du valde att släppa just "Thinking of you" först?

Det är nog bara för att vi vill visa vad som finns på det här albumet. Det finns nog ingen särskild anledning till just varför det blev den egentligen. Det kommer komma fler singelsläpp från albumet också.

För de som inte redan känner till din musik, hur skulle du beskriva den?

Alltså förr skulle jag nog beskriva den som soul med elektroniska influenser men nu har jag försökt att vara lite mera "ärlig" och inte gömma mig så mycket bakom produktionen och sådär. Så jag tänker nog nu att det mer är låtar med mycket känsla helt enkelt.

Du har talat mycket om att bryta normer med din musik? Är det ett spår du fortsätter på?

Jag har nog alltid det i min tankar – vad som är kritiskt, rätt och fel och sådär, men det har jag försökt att leka runt och inte göra så mycket nu. Med det här albumet vill jag som sagt verkligen bara vara ärlig och inte konstla till det så jäkla mycket.

Vem/vad hämtar du din inspiration ifrån musikmässigt?

Det är nog från det mesta som finns runt mig och sådant som får mig att bli arg, sorgsen – saker som väcker starka känslor. Det är nog det som inspirerar mig mest. Sen har andra artister såklart också varit stor inspiration som Nina Simone, James Blake och Bon Iver.

Vart har du din fanbase (utöver Sverige?)

Jag har märkt att Holland har tagit emot mig bra och att det är många som gillar det jag gör. Sen även Tyskland och England.

Du har nu också spelat in musikvideon till nya singeln, kan du avslöja något om den?

Den är också bara väldigt ärlig och enkel – inspelad i en tunnel i Årsta. För det här släppet har jag verkligen inte konstlat till saker som jag kanske gjorde lite med förra.

Tre snabba

Om du fick nämna ett album som du anser är det bästa genom tiderna vilket skulle det vara?

James Blake’s första album – James Blake.

Drömartist att göra ett samarbete med?

Om jag får drömma riktigt stort – Frank Ocean!

Vart i karriären befinner du dig om 10 år?

Kanske på en annan plats och att jag skriver mycket musik till andra också! Men som sagt, gärna på en annan plats där det är lite varmare!

Mer av Elias hittar du på eliassongs.com

Powered by Labrador CMS