6 skönhetstrender från New York Fashion Week

Skönhetstrenderna från New York Fashion Week sätter alltid ribban för resten av året. Februari 2017 var det extra många spännande trender att uppmärksamma.

New York Fashion Weeks höstkollektioner tog avstamp i den politiska våg som sköljt över Amerika den senaste tiden. Därför var det ingen större överraskning att vi fick se en härlig mix av kön, etniciteter och till och med religösa inslag i årets visningar (Halima Aden). Även när det gäller skönhet syntes intressanta, nytänkande och inspirerande trender. Här är 6 vågade skönhetstrender som är här för att stanna.

Individualitet

Övergripande under modeveckorna 2017 har vi sett hur normbrytande egenskaper tar över catwalken. Slick Woods öppnade Marc Jacobs visning och visade stolt sin distinkta glugg, Ashley Graham stod för sunda kroppsideal och kurvor på Michael Kors och nykomlingen Halima Aden gick visningen för Yeezy iklädd sin hijab.

Färg

Under Prabal Gurungs visning såg vi ett spännande sätt att använda eyeliner på. Här bar modellerna en tjockare variant på den klassiska eylinerslingan och dessutom i färgglada färger så som grön, orange och blå.

Håraccessoarer

Under visningar så som Marchesa och Tory Burch syntes söta rosetter och kaxiga klämmor i håret på modellerna. Men mest uppmärksamhet fick Altuzarras diadem i päls och pärlor.

Glow

På Raf Simons’s debutvisning för Calvin Klein duttade makeupartisten Pat McGrath silverpuder på insidan av modellernas ögon för extra glow.

Ögonfransar

Jeremy Scotts visning minns vi inte bara för den magiska kollektionen utan även för modellernas frasiga fransar. Underfransarna var alltså ihopsatta till tjocka partier som gav en kittlande "spindelkänsla".

Den korta frisyren är tillbaka

Lobben, "bowls" och boy cut is the shit just nu! Under veckan sågs modeller som Sohyun Jung ,Sora Choi, Tenya Taylor, Kendall och Kylie Jenner som bevis för att den korta frisyren är vårens cut.

Källa: VOUGE

Bild: IBL

Powered by Labrador CMS