Robyn

Robyn är tillbaka med nya singeln "Missing U"

Robyn är en av vår tids mest inflytelserika och banbrytande artister med ett starkt engagemang för att främja nya talanger och inspirera kvinnor i musik och teknik. Hennes inverkan på pop- och dansmusik visar inga tecken på att sakta ner under 2018.

Sedan sitt debutalbum 1995 har Robyn hunnit släppa fem studioalbum som innehåller några av de mest ikoniska låtarna som skapats under de två senaste decennierna, så som ”Dancing On My Own”, ”Call Your Girlfriend”, ”Hang With Me” och ”With Every Heartbeat”. Hennes tjugotre år långa karriär har hittills resulterat i hundratals miljoner streams, fyra topp tio singlar i Storbritannien och fem Grammy Awards nomineringar i USA. I Sverige har hon belönats med tolv Grammis, tre P3 Guld priser och regeringens musikexportpris.

Trots olika samarbeten är det åtta år sedan Robyn som soloartist släppte musik under eget namn, men nu är Robyn tillbaka med den helt nya singeln "Missing U".

Robyn har skrivit, spelat in och producerat låten i Paris och Stockholm tillsammans med Joseph Mount (Metronomy) och den återkommande samarbetspartnern Klas Åhlund (Robyn, Charli XCX, Madonna).

– ”Missing U är en låt om hur märkligt det är när en människa försvinner ur ens liv. Det är som att den personen blir ännu mer närvarande på grund av att den inte finns längre”, berättar Robyn om låten.

Vid släppet av singeln "Missing U" medföljer även en kortfilm som Robyn gjort tillsammans med regissören Danilo Parra. Filmen dokumenterar en resa Robyn nyligen gjorde till New York där hon återförenas med fans som anordnar en återkommande klubb med Robyn-tema.

"Missing U är också ett litet meddelande till mina fans, att jag har saknat dem", förklarar Robyn.

Lyssna på "Missing U" här!

Powered by Labrador CMS