Movits_01@Johan Hannu

Movits! och Tjuvjakt släpper singel tillsammans

Idag fredag släpper Movits! singeln ”Sodavatten” tillsammans med Tjuvjakt. Låten beskrivs som "en perfekt hybrid av Tjuvjakts drömska popmelodier och Movits! säregna sound av tunga beats och bombastiska blåsarrangemang". Resultatet av samarbetet är en somrig feelgood-låt som andas frihet och nostalgi.

Lyssna på "Sodavatten" här!

Movits! har länge utmärkt sig för sin gränsöverskridande musik och för att vara en av Sveriges starkaste liveakter. Över hundra miljoner streams och ett decennium av turnerande världen över vittnar om bandets globala framgångar. Sodavatten är den andra singeln från kommande albumet ”V:II”, som tillsammans med förra årets ”V:I” utgör ett dubbelalbum som släpps i sin helhet den 31 maj.

”Vi har gillat Tjuvjakt sen vi hörde Tandtråd första gången så det är sjukt kul att vi fick till den här låten. Det kändes väldigt naturligt att samarbeta också, vi hade samma vision och uppfattning om hur vi ville att det skulle låta”, säger Movits!

Tjuvjakt har etablerat sig som en av Sveriges mest mångfacetterade hiphop-grupper och kännetecknas av charm, på- hittighet och sköna beats. Deras musik är på många sätt nyskapande och har sedan starten 2012 streamats över 170 miljoner gånger. Bandet har lyckats nå stora framgångar, inte minst med låtar som ”Tårarna i halsen” och ”G-unit & Canada Goose”. Under 2018 kom det hyllade albumet ”okokokokokokok” och senaste singeln ”Vårt år” släpptes i mitten av februari har redan streamats över fem miljoner gånger.

”Vi ville skapa något lekfullt tillsammans. Ett mäktigt men samtidigt luftigt sound med mycket utrymme för rap och sång. Så jävla kul att se den här låten växa fram steg för steg och tack till Movits! för initiativet”, säger Tjuvjakt.

Movits! Bild: Johan Hannu
Tjuvjakt
Powered by Labrador CMS