Jireel

Jireel och Njol spelar för utsatta kvinnor och barn

Välgörenhetsorganisationen The Good Start arbetar för att kvinnor och barn i Angola ska gå en bättre framtid till mötes. Tillsammans med delar av Sveriges hiphop-elit ordnar de nu konserten Charityland på Berns där alla intäkter går oavkortat till deras välgörenhetsarbete.

Angola är ett av länderna i världen med högst barnadödlighet. Landets befolkning kämpar idag med utbredd svält bland både barn och vuxna som beror på en ekonomisk lågkonjunktur i kombination med stigande priser, extremväder och avsaknad grundläggande samhällsinfrastruktur.

Många mammor i Angola har inte tillgång till de mest basala sakerna en nybliven mamma behöver till sin nyfödda. Saker så basala så att vi i Sverige knappt tänker på att vi har dem. I Angola har inte sjukhusen resurser att ge detta till mammorna. Med hjälp av intäkterna från konserten på Berns vill vi se till att så många mammor och nyfödda barn som möjligt får en bra start på livet, säger Tania Nilsson, grundare av organisationen The Good Start och en av initiativtagarna till konserten på Berns.

Jireel och Njol i line upen

I mars i år åkte representanter från The Good Start ner till Angola för att dela ut påsar med produkter och pengar till nyblivna mammor. Nu fortsätter arbetet med att samla in pengar, och den 19 december hålls därför välgörenhetskonserten Charityland Berns till förmån för mammor och barn i Angola. Jireel, Njol, Navyz, Nzingaboy och DJ Robano står för kvällens line up. Biljetterna till konserten kostar 350 kronor, och hela summan går till utsatta kvinnor och barn i Angola.

Arrangörerna till konsertkvällen är The Good Start, PSEFA och DNZ Pictures i samarbete med Berns.

Köp din biljett här!

Foto Jireel: Paul Edwards

Powered by Labrador CMS