Flipping_the_ladder

GANT presenterar "Flipping the ladder" – en dokumentär skildrad av Rashida Jones

I dokumentärfilmen Flipping the Ladder undersöker GANT det nya fenomenet kring att “flippa” sin karriär till en helt ny sysselsättning. Filmen ifrågasätter den klassiska synen på arbetslivet med syftet att inspirera människor att lyssna till sig själva och följa sina egna drömmar. Skådespelaren, författaren och producenten Rashida Jones skildrar fenomenet som berättarröst i dokumentären som premiärvisas under Tribeca Film Festival den 2 maj 2019.

GANT, som tidigare skapat TV-serien Couple Thinkers med Craig Ferguson, fortsätter nu att inspirera världen med varumärkets motto "Never Stop Learning". I dokumentärfilmen Flipping the Ladder får vi följa tre personer, varav svenska juristen Anna Jonsson är en av dem, som drömmer om att testa en annan karriär med förhoppningen att få en mer betydelsefull vardag. Tre experter: Dr. Don Vaughn, forskare inom neurovetenskap, Katherine Siemionko, grundare av Women’s March Alliance samt Nava Ashraf, ekonomiprofessor och forskare, följer resan och förklarar de olika faserna av förändring som personerna genomgår och hur man övervinner barriärer såsom rädsla, tvivel och sociala förväntningar.

Jag är otroligt stolt över att GANT skapar en dokumentärfilm med innehåll som ifrågasätter och möjliggör förändring för människor, säger Eleonore Säll, Global Marknadsdirektör på GANT. Med Flipping the Ladder fångar vi känslan som många människor bär på när det kommer till vad de ska göra med sitt liv. Vi undersöker vad som händer när man följer hjärtat och låter nyfikenheten leda vägen.

Världen förändras i en snabb takt, och människor har börjat omdefiniera den traditionella synen på karriär och framgång. Forskning* visar att den genomsnittlige arbetstagaren kommer att ha cirka fem olika karriärer under sin livstid, och att dagens nyutexaminerade kommer ha så mycket som 17 olika arbetsgivare innan de går i pension vid 75 års ålder.

Idag tillbringar människan majoriteten av sin tid på arbetsplatsen, vilket medför en önskan att fylla all denna tid med en djupare mening. Anställda definierar nödvändigtvis inte längre framgång genom traditionella värderingar såsom pengar, status och att passa in i normen. Idag värdesätter man snarare förmågan att själv få designa sitt eget liv, där arbetet handlar om så mycket mer än en lön i slutet av månaden.

Premiärvisning på Tribeca Film Festival

För första gången i historien tillåts vi vara dem vi verkligen vill vara – det är riktigt spännande, säger Katherine Siemionko, grundare av Women’s March Alliance. Trots det håller våra egna och andras förväntningar oss tillbaka från att leva ett liv vi älskar på riktigt. Dessa förväntningar gör att vi sitter kvar vid skrivbordet, uttråkade och bittra. Sluta göra det som förväntas av dig, gör istället det du vill – för att du kan.

Flipping the Ladder är regisserad av Agnes-Lo Åkerlind och premiärvisas under Tribeca Film Festival i New York den 2 Maj, följt av en press-screening i Stockholm den 9 maj där författaren och professorn Micael Dahlén står värd.

Kolla trailern här!

*källa: McCrindle

Hur definierar man synen på karriär och framgång?

Powered by Labrador CMS