CherriePress2fotoPaulEdwards

Cherries album “Naag Nool” är en hyllning till kvinnor

Sveriges kanske viktigaste r’n’b-artist har släppt ett nytt album. RODEO har lyssnat – och älskar det! Här är allt du vill veta om den nya, glödheta skivan.

Det är Cherries tredje album och det verkar inte som att hon någonsin kommer sluta leverera. Sorg, kärlek och det mysiga, baleariska soundet går som röda trådar genom albumet “Naag Nool”. Naag Nool betyder “en kvinna som lever” – och albumet är tillägnat kvinnor i Cherries liv.

Så här säger Cherrie själv i ett pressmeddelande från Warner Music International:

– Det finns många ensamstående mammor i min omgivning och genom dem har jag förstått innebörden av att vara en kvinna som lever, att inte ha samma förutsättningar som många andra men att ändå göra något fint för både andra och mig själv.

Soundet känner vi igen från Cherries tidigare

Albumet går genom samma stil som Cherries tidigare släpp. Här går hon dessutom all in på vemodiga toner blandat med ett hoppfullt, mysigt och somrigt sound.

Här är skaparna bakom Cherries “Naag Nool”

Får du inte nog av Cherrie? Då kan vi meddela att det kommer släppas fler grejer, men som verkar hemligt just nu. Så här säger Cherrie i pressmeddelandet från Warner Music international:

– Jag har jobbat mycket bakom kulisserna i år med en hel del projekt som inte har någon musikalisk anknytning. Mäktiga saker. Jag kan inte gå in på detaljer än och jag längtar efter dagen då jag får dela allt med er.

Naag Nool release

“Naag Nool” släpptes 4 juni och producerades av Pontus Persson, Elias Kapari, Amr Badr, Filip Hunter och John Alexis. Låtskrivarna bakom är Cherrie, Leslie Tay, Sonny Fahlberg och Christian Ramirez. Medverkar gör Jamkid och Pontus Persson på skivan.

Fotocred: Copyright Warner Music International / Paul Edwards / Pressfoto

Powered by Labrador CMS