Cherrie

Cherrie släpper mixtape och gör festivalspelningar i sommar

Foto: Lingmertth Photography
Efter 1,5 års turnerande över stora delar av världen är R&B-stjärnan Cherrie tillbaka. Under den senaste tiden har hon bland annat gjort spelningar på SXSW, en utsåld headline show i London och Red Bull Festival i Chicago. Efter det hyllade, dubbelt Grammisnominerade albumet ”Araweelo” (2018) presenterar hon nu sitt första mixtape – ”OG” 1 maj. Redan släppta singeln ”OG” (= ortengäri) som gett mixtape:et sitt namn, finns med på låtlistan.
Här finns även samarbeten med Fricky, Jelassi, Lamix och K27. I sommar ger Cherrie flertalet festivalspelningar i Sverige och i Oslo, på bland annat Musikens Makt och Öland Roots.
Cherrie, som under åren erhållit flertalet nomineringar och priser från både Grammis och P3 Guld, och har nått stjärnstatus i både Sverige och runt om i världen. Framgångarna till trots har Cherrie aldrig förlorat kontakten med uppväxtorten Rinkeby och den inre gemenskap som inspirerat starkt till hennes texter och sound. En gemenskap som fyller Cherrie med kärlek, engagemang och energi hon gärna delar med sig av på scenen.
Alla låtar på "OG" producerade utav Filip Hunter & mixade utav Amr Badr & mastrade av Eric Broyhill.
Speldatum i sommar
30 maj Imagine Sweden / Gävle
1 juni Andersbergsfestivalen / Halmstad
16 juni Holmlia /Olso
12 juli Öland Roots / Stora Frö
2 aug Musikens Makt / Luleå
12 sep Gröna Lund /Stockholm
Fler datum tillkommer
Powered by Labrador CMS