P3 Serie Djupet

Alba August får huvudrollen i nya radiohypen “Djupet”

Alba August fortsätter vara aktuell och den här gången i en radiothriller som kommer sändas på P3. Ta del av den stjärnspäckade castingen här!

– Jag har alltid varit nyfiken på ljuddrama, det har känts som en utmaning att skådespela med endast rösten som verktyg. Det har varit så kul att få vara del av en så stor satsning med en så saftig historia och det har känts minst sagt mäktigt att få arbeta i samma studio som Ingmar Bergman, säger huvudrollsinnehavaren Alba August i ett pressmeddelande från P3 Serie.

P3 Serie går i ett pressmeddelande ut med att det är dags för premiären av radiothrillern “Djupet”. Serien är skapad av Henrik Björn som bland annat är känd för tv-serien “Jordskott”. Förutom Alba August går P3 ut med hela rollbesättningen – Stina Ekblad, Peter Andersson, Lancelot Ncube, Joel Spira och Alexandra Dahlström är bland rollerna.

För Alba August är ljuddrama en debut och hon har fått lyxen att spela huvudrollen Hedda. “Djupet” kommer släppas i sex delar och de nya avsnitten kommer finnas tillgängliga på tisdagar.

Vad handlar “Djupet” om?

Podd-thrillern börjar med att ett svenskt fartyg sprängs på Östersjön. I närheten visar det sig finnas en rysk gasledning. Omständigheterna kring händelsen visar sig vara mycket oklara, och besättningen förväntas först vara helt döda. Vad är det egentligen som har hänt?

Hedda Henriksson, spelad av Alba August, befordrar till kommunikationsansvarig på det ryska energibolaget som äger gasledningen. Hon blir med andra ord den som kommer föra informationen kring händelsen gentemot Sverige. Snart går det upp för henne att det är ett informationskrig hon har hamnar i fronten av. Det visar sig också snart att det verkar finnas en personlig koppling till ett familjetrauma som Hedda själv varit inblandad i.

Blir “Djupet” årets radiohype?

Det serien utlovar är en modern radiothriller där samtidspolitik och övernaturlighet verkar mötas i ett spännande format. Om du gillar korta serier med kärnfulla och spännande inslag kommer det här troligtvis vara en serie för dig. Är du dessutom besatt av Alba August är det helt enkelt ett måste!

Premiärdatum: 25 maj

Medverkande

Manus och regi: Henrik BjörnDramaturg: Magnus Lindman


Musik: Erik Lewander, Iggy Strange Dahl / The Kennel


Medverkande: Alba August, Stina Ekblad, Peter Andersson, Lancelot Ncube, Wilma Lidén, Joel Spira, Rakel Wärmländer, Alexander Salzberger, Alexandra Dahlström, Richard Forsgren, Björn Andersson, Gustav Levin, Ville Virtanen, Max Lapitskij, Alina Ramizovna Abdullayeva, Diya Shaher, Aviva Hermele, Anna Hernek, Pär Edberg, Katarina Boive, Johan Jihde, Jack Rubensson, Simone Lapitskij, Katherine Zimmerman, Vendela Lundberg, Erik Gladh. 


Producenter: Samuel Sjöblom och Emelie Rosenqvist 


Artikelbild: Peter Andersson, Lancelot Ncube, Alba August, Wilma Lidén och Stina Ekblad i P3 Serie ”Djupet”. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Powered by Labrador CMS