Virgil Abloh har skapat en egen version av IKEA's kända shoppingpåse FRAKTA

Först Balenciaga och nu Virgil Abloh. I veckan gick nämligen både IKEA och Virgil själv ut med att även han gjort sin egen version av IKEA's klassiska FRAKTA shoppingbag. Virgils samarbete med IKEA handlar dock inte endast om den populära påsen, han ska även designa en egen "cost-conscious" möbelkollektion åt företaget.

Virgil Abloh är bland annat känd som Kanye Wests tidigare kreativa chef och som chefdesigner för sitt klädmärke Off-White. Han har tidigare haft stora samarbeten med bland annat Moncler, Levi’s, VLONE och artisten Brendan Fowler. Detta är inte heller första gången han gett sig in på möbeldesign. Förra året gjorde han nämligen sin egen kollektion under Art Basel Miami Beach. Däremot är det första gången han gör något tillsammans med just IKEA.

– Just nu befinner vi oss i en tid då IKEA utvecklas och människor kör en slags "DIY-stil" men just den blåa shoppingpåsen. Vad jag är mest intresserad av är att göra just detta med påsen i samarbete med varumärket. Det ger mig möjligheten av sätta min egen prägel på en klassiker. Den är nämligen lika mycket Off-White som det är IKEA, säger Virgil Abloh.

Det är dock fortfarande oklart om Virgils design kommer att säljas på IKEA, någon annanstans eller över huvud taget…

"??✏️"

Ett inlägg delat av @virgilabloh

Powered by Labrador CMS