Uniqlo_matateljén_swedese
Uniqlo_matateljén_swedese

UNIQLO öppnar en uteservering i samarbete med Matateljén och Swedese

På bilden: Henrik Sauer och Anna Klyvare, Matatlején

Fotograf: Isabella Ståhl

Under sommaren 2019 kommer UNIQLO tillsammans med Matateljén och Swedese att öppna en uteservering med pop-up-foodtrack på terassen mot Kungsträdgården. Sommarterassen är öppen mellan 8:e maj och till slutet av augusti där Stockholmsbaserade kvarterskrogen Matateljén kommer erbjuda enklare lunchrätter med fokus på matigare mackor, baserat på lokala ingredienser och råvaror. Svenska möbelföretaget Swedese står för allt möbelemang och har inför öppningen valt ut delar av deras sortiment som visas på terassen.

UNIQLO och Matateljén har sedan UNIQLOs inträde på den svenska marknaden samarbetat på olika sätt. Henrik Sauer, grundare och kock på Matatlején, var ett av kampanjansiktena för UNIQLOs lokala lanseringskampanj "Where To Next". Under våren och sommaren 2019 förlängs det tidigare samarbetet då UNIQLO och Matateljén öppnar upp en pop up-foodtruck på UNIQLOs terass mot Kungsträdgården i Stockholm.

Swedese står för möblemanget

I och med öppningen av UNIQLOs sommarterass inleds även ett nytt samarbete med svenska möbelföretaget Swedese, vars vision att skapa vackra möbler för framtiden med avstamp i en modern skandinavisk tradition. Swedese har använt befintligt sortiment och inrett UNIQLOs uteterass inför sommaren 2019. I anslutning till terrassen kommer besökare även ha möjlighet att beställa Swedeses möbler via en digital installation i UNIQLOs butik.

För att fira öppningen av sommarterassen den 8:e maj kommer UNIQLO att anordna en rad events och aktiviteter i och kring Kungsträdgården. Mika Takehera, en känd japansk trumspelare som bland annat spelat på Polarpriset, kommer att uppträda vid flera tillfällen under dagen. UNIQLO har även besök av Yuko Ono, japansk tespecialist, som serverar japanskt te samt av Kafé Koya som finns på plats och bjuder på dessertprovning med körsbärssmak. Alla kunder som handlar för 650 kr har även möjlighet att spela på UNIQLOs fukubiki-hjul, ett japanskt lyckohjul, där alla som deltar är garanterad en vinst.

UNIQLOs sommarterass kommer vara öppen mellan 11-18 varje dag.
Menyn kan komma att variera baserat på tillgängligheten av olika råvaror men grundkonceptet är matigare mackor samt enklare sallader och tilltugg.

Powered by Labrador CMS