Stiksen1

STIKSEN lanserar sommarkollektion

STIKSEN är ett skandinaviskt premiumvarumärke inom produktkategorin kepsar, som lanserar sin nya kollektion inför sommaren 2019. STIKSENs ambition är att förändra synsättet på kepsar och därmed normalisera användning av plagget vid alla typer av tillfällen; både informella och formella. Tidigare har varumärket riktat sig mot endast män, men utökar nu målgruppen till kvinnor.

STIKSEN lanserar sin andra kollektion, The Summer ’19 Collection, bestående av åtta kepsar i lätta material och fräscha färger. Tanken är att bolaget ska utmana status quo och ändra den generella uppfattningen om att den moderna kepsen är ett plagg relaterat endast till sporten och/eller olika subkulturer. Med utgångspunkt i skandinavisk streetwear i designen lägger STIKSEN stark betoning på kvalitet och detaljer snarare än stora logotyper eller texter.

Premiumkepsarna består av olika lättviktsmaterial anpassade för sommaren som linne, bomull, viskos och polyester. Insidan täcks av bomull för den bästa möjliga bekvämligheten och passformen. Sex av kepsarna är av modellen ”baseball cap” med ett designat one-size-fits-all-spänne, medan två av dem är av ”flat bill”-modell med platt skärm. Dessutom präglar en 24K guldpläterad STIKSEN-emblem kepsens vänstra baksida.

Om namnet STIKSEN

Varumärkesnamnet STIKSEN kommer från en situation i grundaren Asims barndom, där det tydligt framgick att kepsar inte var välkomna i alla sammanhang. En grundskollärare bad alltid Asim att ta av sig sin keps när han kom in i klassrummet. Vid lektionens slut så skojade läraren med glimten i ögat: ”Ta på dig kepsen och stick sen”. Just uttrycket ”stick sen” gav upphov till varumärkesnamnet, som syftar på att man ska våga tillåta sig att bära det man känner för oberoende av omgivning och situation.

Försäljning sker via den egna webshoppen stiksen.com.

Powered by Labrador CMS