7_Melinda Talking_LEV-3695 (Purple)_18658_FINAL_1
7_Melinda Talking_LEV-3695 (Purple)_18658_FINAL_1

OnePlus och Caliroots lanserar modepriset Bäst Klädda Streetwear – här är de nominerade

Mobiltillverkaren OnePlus och streetwear-butiken Caliroots lanserar tillsammans med Café en helt ny kategori för modepriset bäst klädda man som Café delar ut varje år. Som en del av OnePlus och Caliroots samarbete har man arbetat med Café för att utveckla en ny kategori: Bäst klädda streetwear. Det nya modepriset kommer att delas ut till vinnaren den 8 maj på Cafés evenemang ”Sveriges bäst klädda man”.

"Streetwear-kulturen har växt sig stark och förändras hela tiden av tongivande personligheter som vill uttrycka sin stil på sina plattformar oavsett om det är i sociala kanaler eller gatan. Idag mixas den ihop över könsgränserna och även med både fast- och high fashion. Tillsammans med OnePlus ser vi detta pris som en möjlighet att ge tillbaka kärlek till de som idag driver streetwear framåt varje dag, säger Andreas Koschnike, grundare och VD på Caliroots. "

Jury och de nominerade

Juryn har bestått av Andreas Koschnike (Caliroots), Fredrik Nyström (OnePlus), Allyson Shiffman (Caliroots), Andreas Undén (New Black), Olivia Bergman (Acne Studios), Tom Cehlin Magnusson (Café) och Rasmus Blom (King Magazine). De har granskat fler än 50 personer för att slutligen ta fram 5 nominerade för priset. Vinnaren kommer att utses på galan ”Bäst Klädda Man” som arrangeras den 8 maj i Stockholm.

Noel Montti

För att förstå Noels känsla för mode måste vi först bryta ner arvet han bär. Noels pappa är fotografen Eric Broms, Noels mamma är stylisten Maria Montti. Hans mor och far har med andra ord varit en del av mittpunkten inom svenskt mode sedan 80-talet. Noel är uppvuxen med Sveriges modeelit kring middagsbordet och hans kunskap och stil har kommit till därefter. Noel mixar hype-varumärken med high-end, lokala och japanska varumärken och toppar av allt med en bucket hat. Helt flawless.

Annie Friberg

Annie Fribergs har en garderob som de flesta önskar att de hade, fylld med ikoniska streetwearplagg. En sådan samling är något du bara har om du varit med en längre tid, och det har hon. Annie började reppa Palace långt innan de gjorde samarbeten med Ralph Lauren. Hon är som 50 på ett RnB beat, Cam’ron i en rosa päls eller Juelz klädd från topp till tå i den amerikanska flaggan.

Rebecca & Fiona

Tekniskt sett två personer som dock oftast omnämns i samma andetag. Rebecca & Fiona började utveckla sin unika stil långt innan de var internationella stjärnor. Deras unika, in-your-face stil sammanflätar seconhand-fynd från Humana med Nike och Louis Vuitton. Detta toppas med ballerinatutu, cowboyhatt och bikinitopp för att skapa en alldeles särskild stil som ingen annan kan bära upp som de gör. Sverige är välsignade att ha dessa förebilder.

Magnus Carlsson

Om du inte redan följer Magnus Carlsson på Instagram så borde du börja nu – han är här för att lära kidsen hur slipsen ska dras. Han levererar Rick Owens realness och knyter samman allt med ett par lyxsneakers. Magnus är ett tydligt bevis på att stil är för evigt!

Paul Edwards

Vad än ”det” är så har Paul Edwards det. Hans stil är ambitiös, inspirerande, oförutsägbar och alltid ”on point”. Durags kombinerat med en oversized power suit? Absolut! Neonrosa turtleneck med en tacticalväst? Yes! En blommig skjorta med skrikrosa byxor? Yes, please. Med Paul behöver ingen tvivla på framtiden för streetwear. Den här killen kommer att gå långt.

Tidigare i veckan meddelade OnePlus och streetwear-butiken Caliroots att de inleder ett samarbete som löper under resterande delen av 2019. Redan i december 2018 började Caliroots att sälja OnePlus 6T McLaren Edition vilket är grunden till beslutet att fördjupa samarbetet. Priset "Bäst klädda streetwear" är en del av samarbetet.

I samband med lanseringen av OnePlus 7 som presenteras den 14 maj, producerar Caliroots en stor kampanj för att utmärka detta tillfälle – som dessutom firas med en lanseringsfest i båda parters regi. Som en del av samarbetet kommer OnePlus säljas hos Caliroots – både online och i butikerna i Stockholm och Göteborg. De som redan idag äger en OnePlus kommer även ingå i deras VIP-krets som erhåller särskilda förmåner på Caliroots.

Powered by Labrador CMS