Cred Casper Sejersen 2019_ROBYN_02_133_web
Cred Casper Sejersen 2019_ROBYN_02_133_web

Nu släpps Robyn och Björn Borgs samarbete

Fotograf: Casper Sejersen

Idag släpper Björn Borg sin kollektion RBN tillsammans med den internationella artisten och modeikonen Robyn. Kollektionen lanseras idag på Browns i London och kommer i Sverige vara tillgängligt i Björn Borgs butiker, på bjornborg.com och hos Aplace från måndag den 18 februari.

Samarbetet, som går under namnet “RBN”, består av en exklusiv kapselkollektion. Kollektionen är utvecklad av Robyn tillsammans med sin vän och stylist Naomi Itkes och Björn Borgs designteam.

Vi är otroligt stolta över det här samarbetet och denna kollektionen. Robyn är vår perfekta partner – en svensk ikon med sin egen röst och stil. Långt innan vi började samarbeta har vi varit inspirerade av Robyn, hennes stil och hennes sätt att alltid gå sin egen väg och våga utmana normer, säger Mija Nideborn, Design Director på Björn Borg.

Sportkläder, streetwear och kläder att bära till jobbet

RBN återspeglar min kärlek till streetwear och hur det tar sig uttryck i ungdomskulturen. Jag tyckte att det skulle vara coolt att skapa plagg som jag kan bära både när jag är ute och springer och på klubben, säger Robyn.

Robyn och Naomis gemensamma perspektiv från att båda vuxit upp i Sverige har lagt grunden för kollektionen. Resultatet är en modern och könsneutral kollektion; en blandning av sportkläder, streetwear och fashionabla jobbkläder. Inspirationen kommer från några av Robyns favoritplagg genom historien samt plagg från Björn Borgs designarkiv.

Kollektionen finns tillgänglig från den 18 februari: Björn Borg, Browns, Opening Ceremony, Almost Not Done, A Place, Yme Studios och Stadium.

Som en del av lanseringen kommer Robyn även släppa sin nya musikvideo – för hennes låt “Send to Robin Immediately”. Den globala lanseringen kommer att ske på Browns East i London idag den 15 februari vilket följs av en efterfest där Robyn och utvalda gäster kommer DJa.

Powered by Labrador CMS