Anine Bing_t-shirt_

NIVEA och Anine Bing i designsamarbete för hållbar stil

Nu lanseras ett samarbete mellan hudvårdsexperten NIVEA och modedesignern Anine Bing. En vintageinspirerad t-shirt, speciellt framtagen för samarbetet, släpps i mycket begränsad upplaga den 27 maj. Samarbetet ska inspirera till att ta hand om sina kläder för en stil som håller över tid.

En garderob i toppskick är ett mål för många, och bra klädvård är en väg till en stil som håller längre. Det här vill NIVEA, vars deodorant Black & White skyddar kläderna från fläckar, inspirera fler att ta fasta på. Tillsammans med den svensk-danska designern Anine Bing har ett hundratal t-shirts fått nytt liv med en ny design. Den vintageinspirerade t-shirten är prydd med en kraftfull tiger för att symbolisera styrka, och trycket gjordes på ett restlager av knappt 500 befintliga t-shirts för att minimera materialåtgången.

Den perfekta t-shirten ska vara schysst producerad, av bra kvalitet och det ska vara enkelt att styla den på många olika sätt. För NIVEA ville jag skapa en t-shirt som bara blir bättre med åren och som har det där lilla extra. En design som ger kraft – och tigern symboliserar styrka för mig, säger Anine Bing.

Samarbetet med Anine Bing är en uppföljning till NIVEAs hyllade designsamarbete med WHYRED 2017. Grunden till modekopplingen är deodoranten Black & White, vars teknologi skyddar plagg mot deodorantfläckar. Ett problem som många finner irriterande – speciellt för den som bär svarta eller vita t-shirts.

Vi vill inspirera människor till att värna om sin garderob. Det kan handla om att bygga upp en bas med hållbara kvalitetsplagg, att sy om eller styla om sina plagg, eller att välja en deodorant som inte ger fläckar på kläderna. Smarta klädval och god vård ger helt enkelt kläderna ett längre liv, säger Niklas Thielen, Brand Manager NIVEA.

NIVEA Black & White by Anine Bing lanseras den 27 maj. En begränsad upplaga av Anine Bings T-shirt går att vinna via en tävling på NIVEAs instagram @NIVEASverige.

Anines bästa tips för en stil som håller:

1. Planera din garderob och bygg en bas som enkelt matchas.

2. Tänk på materialval och välj kvalitetsplagg som håller över tid.

3. Var noga med din klädvård! Vissa kläder ska hängas och andra vikas, stickade tröjor är ett exempel på ett plagg som ska vikas.

4. Skippa sköljmedel! Sköljmedel binder fukt i kläderna, vilket gör att de upplevs mjuka. Fukten förkortar plaggets livslängd och är dessutom inte bra för miljön.

5. Välj en deodorant som inte fläckar dina plagg. Extra viktigt när du bär svart eller vitt.

6. Låna plagg från din partner eller väns garderob istället för att köpa nytt.

7. Klipp av de slitna jeansen till ett par shorts eller kapa tröjan till en crop top. Kläder som blivit slitna kan ges nytt liv genom ny design.

Powered by Labrador CMS