Lindex_bymalina

Lindex i designsamarbete med By Malina

Lindex presenterar ett designsamarbete med svenska modevarumärket By Malina. Tillsammans har Lindex och By Malina skapat en sommarkollektion och en möjlighet för Lindex kunder att kliva in i By Malinas värld full av mönster och färger.

”Vi är otroligt stolta över vårt samarbete med By Malina. Vi älskar By Malinas formspråk i form av färg och print. Sättet att tänka nytt kring skandinavisk design ihop med glädjen i uttrycken var något vi kände skulle passa vår kund. Tillsammans har vi skapat den perfekta semesterkollektionen med vackra badplagg för många olika kroppar, i kombination med härliga och lättanvända plagg som funkar till stranden såväl som på sommarfesten,” säger Madelene Ullbro, Design- och inköpschef, Lingerie på Lindex.

By Malina startades 2010 av designern Malin Ek Andrén, med vad som blivit varumärkets signaturplagg, långklänningen i silke. Idag är By Malina ett fullskaligt varumärke med färgglada prints som sitt signum. Samarbetet har gett Lindex möjligheten att dela inspiration och kunskap med en mycket framgångsrik kvinnlig designer med starkt formspråk och designidentitet. Tillsammans har de skapat en sommarkollektion med badplagg och accessoarer där Lindex-kunden ges en fantastisk möjlighet att få kliva in i By Malinas värld, full av mönster och färger som kompletterar Lindex egna kollektioner väldigt bra.

”Jag blev väldigt smickrad när Lindex frågade om jag var intresserad av ett designsamarbete. Lindex har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag har inspirerats av hur de jobbar med att stärka kvinnor. Jag har lärt mig massor under denna resa och vi har kunnat ta del av varandras kunskaper på vägen. Jag är så exalterad inför resultatet,” säger Malin Ek Andrén, grundare av By Malina.

Kollektionen består av 26 plagg och släpps online och i utvalda butiker på alla Lindex marknader den 9 maj 2019.

Powered by Labrador CMS