Diemonde_pop-up_SpecificGeneric_1
Diemonde_pop-up_SpecificGeneric_1

DIEMONDE startar pop-up-butik på Åhléns City

Nu och en månad framåt tar klädmärket DIEMONDE över pop-up-ytan på Åhléns Citys markplan och skapar en unik och levande mötesplats, där man också visar upp sin SS19- kollektion.

Ytan fungerar också som ett sätt att vara transparenta i skapandeprocessen — DIEMONDE:s designer Kevin Mukuri kommer vara på plats — samtidigt som man hoppas kunna inspirera andra unga kreatörer. Förutom möjligheten att ta del av DIEMONDE som varumärke och handla SS19- kollektionen bjuder man in talare till panelsamtal samt up-and-coming-artister att uppträda live.

Sartorial Streetwear

DIEMONDE grundades 2015 av brand manager Angelo da Silveira och designer Kevin Mukuri. Ur deras gemensamma kärlek för streetkultur, välkonstruerade plagg och vilja att inspirera kommande generationer att allt är möjligt, skapades DIEMONDE. Ytan på Åhléns City är designad av renommerade arkitekturfirman Specific Generic (tidigare Bozarth Fornell), grundad av Andreas Bozarth-Fornell. Genom att skärma av ett fysiskt rum och projicera film på tyg möjliggörs kommunikationen av en bild av en ny generation kreatörer och entreprenörer.

Vi är väldigt glada för samarbetet med DIEMONDE. Det är en ära att få vara med på deras resa, och arbeta med märkets första pop-up, säger Andreas Bozarth-Fornell.

Även om DIEMONDE tar avstamp i den minimalistiska designtraditionen som alltjämt associeras med Skandinavien är ambitionen att skapa tidlösa och välkonstruerade plagg med ett eget uttryck. I det man själva valt att kalla sartorial streetwear möts traditionella grenar inom mode, och skapar ett mångfacetterat uttryck. Mångfald, integration och kreativitet är alla viktiga byggstenar i DIEMONDE:s gärning — att hitta en gemensam plattform för att bli ett inkluderande varumärke.

Angelo da Silveira hyllar Åhléns mod i det att man väljer att ta in ett externt varumärke.

Jag tycker det är jätteviktigt att en så stor spelare som Åhléns City är villiga att tänja på sina egna gränser, och låter oss inspirera och skapa en upplevelse som går bortom den ordinarie kundupplevelsen, säger Angelo da Silveira.

Om DIEMONDE och samarbetet med Åhléns City

DIEMONDE grundades 2015 av Angelo Da Silveira och Kevin Mukuri. SS19 blir varumärkets fjärde kollektion, som kommer finnas tillgänglig på www.diemonde.com och på Åhléns Citys markplan fram till den 22 maj.

Powered by Labrador CMS