MNO_GANNI_LOOK_1

CPHFW: GANNI FW19

Copenhagen Fashion Week är i full gång! Danska GANNI visade upp en fotografisk catwalk fylld med feminina mönster, militärinspirerad kamouflage och markerade axlar.

GANNI FW19 är en mix av influenser och inspiration från hela världen. Kollektionen presenterades på HDR film studio i Köpenhamn, med en 70 meter lång vägg uppbyggd av stora skärmar som backdrop där reportagebilder tagna av fotojournalisten Ami Vitale visades.

GANNI är en livsstil

Kollektionen genomsyras av resan från stadslivet in i naturen. Många siluetter är överdrivna, med vida byxben och kokongformade stickade plagg. GANNI har blivit synonymt med klänningar och för FW19 fördubblade teamet sin strävan.

Ditte Reffstrup, kreativ chef på GANNI, ville gå in för att skapa riktiga "wow-klänningar" och blanda mönster och referenser från när och fjärran. Resultatet är en rad olika klänningar som består av ett kollage av textilier som lappats ihop asymmetriskt – romantiska och råa, men moderna och ungdomliga.

Den vanligaste frågan jag får i intervjusammanhang är ’Beskriv den typiska GANNI-tjejen’. Den är svår att svara på. GANNI-tjejen för mig är mer av ett sinnestillstånd, en attityd snarare än en stil. Det slog mig när jag var i Paris förra året. Vi gick förbi en liten bar där det fanns tio, kanske femton kvinnor som dansade iklädda traditionellt västafrikanska klänningar. De festade hårt och det påminde mig om de fester vi har hemma i köket. Jag minns att jag tänkte: dessa kvinnor är så GANNI. Livsstilen runt GANNI är så mycket mer än Köpenhamnstjejer som cyklar runt iklädda sneakers och blommiga klänningar. Världen har oändligt många sätt att visa upp sin skönhet på, oavsett om det är den orörda naturen eller det urbana stadslivet. Den här kollektion inspireras på många sätt av den moderna kvinnan, som kan vara från var som helst. /Ditte Reffstrup, kreativ chef, GANNI

Powered by Labrador CMS