HyperFocal: 0

Burberry lanserar monogram-kollektion

Tidigare i veckan gick Burberry ut med sin första Monogram-kollektion, designad av chief creative officer Riccardo Tisci. Kampanjen frontas av Gigi Hadid som gör sin kampanjdebut för Burberry. Monogrammet är en hyllning till modehusets grundare och arv genom sina initialer TB – Thomas Burberry, i nyanser av klassiska Burberry-toner i beige och brun.

Monogrammet såg sitt ljus för första gången i augusti 2018, och är designat av Riccardo i samarbete med den brittiska art director och grafiska designern Peter Saville. Riccardo Tisci upptäckte ett urval av Thomas Burberry-logotypmotiv från 1900-talet i husets arkiv som inspirerade honom att skapa det nya signaturmönstret.

Gigi Hadid gör sin kampanjdebut för Burberry med bilder och video, fotat av fotograf Nick Knight. Gigi visar upp samlingens bredd genom att omvandla sig till ”pojken”,”gentlemannen”, ”tjejen” och ”damen”, som representerar de fyra distinkta karaktärerna som representerar modehuset och kollektionen.

Monogramkollektionen kommer att finnas tillgänglig för att köpa i utvalda Burberry-butiker globalt och online från 22 maj.

Powered by Labrador CMS