RBN
RBN

Björn Borg och Robyn lanserar samarbetet RBN

I början av nästa år lanseras en exklusiv kapselkollektion i ett samarbete mellan de två svenska exporterna.
Samarbetet går under namnet “RBN”, och består av en kollektion utvecklad av Robyn tillsammans med sin vän och stylist Naomi Itkes och Björn Borgs designteam.

Vi är otroligt stolta över det här samarbetet och denna kollektionen. Robyn är vår perfekta partner – en svensk ikon med sin egen röst och stil. Långt innan vi började samarbeta har vi varit inspirerade av Robyn, hennes stil och hennes sätt att alltid gå sin egen väg och våga utmana normer, säger Mija Nideborn, Design Director på Björn Borg.

Robyn och Naomis gemensamma perspektiv från att båda vuxit upp i Sverige har lagt grunden för kollektionen. Resultatet är en modern och könsneutral kollektion; en blandning av sportkläder, streetwear och fashionabla arbetskläder. Inspirationen kommer från några av Robyns favoritplagg genom historien samt plagg från Björn Borgs designarkiv.
Den grafiska designen och logotypen spelar en central roll i kollektionen och är skapad av designern och samarbetspartnern Anders Haal.

RBN återspeglar min kärlek till streetwear och hur det tar sig uttryck i ungdomskulturen. Jag tyckte att det skulle vara coolt att skapa plagg som jag kan bära både när jag är ute och springer och på klubben, säger Robyn.

Kollektionen "RBN" lanseras i februari 2019.
Powered by Labrador CMS