Arket
Arket

ARKET i samarbete med Apartamento

ARKET presenterarar ett samarbete med det spanska inflytelserika interiörmagasinet Apartamento. Tillsammans har dom i ett unikt designsamarbete tagit fram en limiterad kollektion av ARKETs Cotton GSM-tröjor med illustrationer av München-baserade konstnären Martin Fengel.

Cotton GSM är ett av ARKETs core-program och innehåller jersey-tröjor organiserat efter vikt och material – undertröja i 150GSM, standard t-shirt i 170 GSM, tjockare t-shirt i 220 GSM samt sweatshirt i 340 GSM.

Samarbetet mellan ARKET och Apartamento presenterar en lekfull tolkning av de fyra olika jersey-materialen. Varje plagg har en egen illustration som representerar de olika vikterna egenskaper.

”Passionen för vardagslivet är något vi delar med Apartamento. Samarbetet var ett inspirerande sätt för oss att leka med ett av våra core-program på ett genuint sätt. Apartamento och Martin adderade en lekfull humor till kollektionen.”, säger Anna Teurnell, Head of Design.

Apartamento är ett av de mest välkända inredningsmagasinen världen över, som har inspirerat och influerat läsare sedan starten 2008. Magasinet ges ut två gånger per år och har sitt säte i Barcelona.

ARKET x Apartamento lanseras i butik och online torsdag 4 april.

Powered by Labrador CMS