A-linje
A-linje

ARKET hyllar "den lilla svarta" i ny festkollektion

ARKET markerar den kommande fest- och högtidssäsongen med att lansera Festive Dressing Collection; en hyllning till ”the little black dress”.

ARKET vill med varje ny kollektion gå tillbaka i arkiven för att hitta inspiration. Klassiska siluetter och plagg får därför en modern tolkning, för att passa den trendmedvetna garderoben idag på ett tidlöst sätt.

Inför jul- och nyår brukar festgarderoben ofta behöva en uppdatering, och i samband med att inbjudningar till vinterns glöggmingel börjar dimpa in, lanserar ARKET sitt bidrag till högtidssäsongen genom att hylla "den lilla svarta" i sin festkollektion.

Den klassiska go-to-klänningen introducerades i Paris under 1920-talet och var då revolutionerande i sitt slag. "Den lilla svarta" har sedan dess fortsatt att vara samma enkla, eleganta och framför allt anpassningsbara klänning i närmare 100 år. ARKET har nu tolkat den i fyra olika siluetter: A-linje, rak, utsvängd och klockad. På alla klänningarna varierar även material, mönster och konstruktion, men förblir lättburna och tidlösa.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Rodeos redaktion och innehåller affiliatelänkar via Apprl.

Här kan ni köpa hela Festive Dressing Collection

A-linje

Matcha med:

Klockad

Matcha med:

Matcha med:

Gröna mules i skinn, 1500 kr

Rak

Matcha med:

Beige v-linje klackar i skinn, 1500 kr

Powered by Labrador CMS